Ny uddamålsförlust i cupen

Det var ett sjukdomsdrabbat men revanschsuget HBK som åkte till Vinberg utanför Falkenberg för att än en gång möta Falkenbergs FF inför Superettan 2020.
Magnus Haglund fick sätta ett nästan helt nytt mittfält på planen då 3 av startspelarna från Norrköpingsmatchen insjuknat. Andreas Hadenius gjorde sin första match från start i år samt Emil Tot Wikström och Dusan Djuric fick starta tillsammans med Samuel Kroon.

Matchen präglades av den starka vinden som låg på under hela matchen. Det gjorde att båda lag hade svårt att spela konstruktivt och bygga ett spel från grunden. Många anfall rann ut över sidlinjen. Istället en match med mycket kamp och tufft spel.

Första halvlek påminde mycket om matchen på Skedalahed för två veckor sedan där HBK pressade hårt och kunde ofta bryta Falkenberg tidigt och komma på kontring. Men ofta fanns tyvärr inte precisionen i sista passningarna och HBK skapade väldigt få målchanser. Bakåt såg det stabilt ut och Malkolm Nilsson Säfqvist i målet behövde sällan ingripa.

En handfull minuter innan paus drog HBK-bekantingen Marcus Mathisen på sig två gula kort under kort tid och fick lämna planen.

I andra halvlek tog Falkenberg över matchen, trots en man mindre. HBK hade svårt att få till pressen från i första och fick se sig själva tillbakapressade. Med drygt en kvart kvar kunde Falkenberg göra matchens enda mål efter en fin omställning. Målskytt Edi Sylisufaj.

HBK:s nästa match i Svenska Cupen är Tvååkers IF på hemmaplan, på lördag, den 7 mars klockan 16:30 på Skedalaheds IP.

Falkenbergs FF - Halmstads BK, Svenska Cupen, 1-0 (0-0)

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus (ut 85), Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Dusan Djuric, Andreas Hadenius, Emil Tot Wikström - Sadat Karim (ut 65), Rasmus Wiedesheim-Paul

Avbytare: Malte Påhlsson, Erik Ahlstrand (in 85, ut 90), Robin Östlind (in 90), Isak Harrysson, Alexander Johansson, Mikael Boman (in 65), Oliver Hintsa

Mål: 1-0 (77) Edi Sylisufaj

Höjdpunkter från matchen kan du hitta här.