Nationella spelen i parafotboll

HBK FFA (fotboll för alla) stod som arrangör för inomhus SM i fotboll, även kallat nationella spel då SM-deltagande lag ej var tillräckligt många för att det ska få kallas SM.

Det blev två händelserika dagar med totalt 103 matcher i sex olika divisioner beroende på funktionedsättning.

Lagen kom från Sundbyberg, Karlstad, Göteborg, Trollhättan, Husqvarna, Vimmerby och Lund. Från Halland deltog Kungsbacka, Varberg och HBK. Det var endast Grunden BOIS från Göteborg med tio lag som hade fler lag än HBK som kunde ställa upp med åtta lag.

Matcherna spelades i Kombihallen samt Halmstad Arena där erfarna domare såg till att allt gick just till. VAR användes inte då domarna med stor auktoritet var säkra i sin bedömning.

Totalt blev det en lyckosam helg för HBK med tre guld, fyra silver och samtliga åtta lag till slutspel.

För att en turnering ska fungera så krävs det lång planering och många ideella insatser av frivilliga personer. Det hade aldrig gått att arrangera helgen utan dessa personer med stort engagemang.

Musik ska som bekant ”byggas utav glädje” men det gäller även fotboll kryddat med god kamratskap. Det sågs det mycket av i helgen.

Nu laddar vi om och tar sikte mot SM-veckan där parafotboll ingår som en av 39 idrotter. Arrangör av fotbollen är naturligtvis HBK FFA.


--- 

Bildtext: Max Johansson lyckosam målskytt i finalen mot Kungsbacka IF. Max gjorde samtliga mål i matchen som slutade 4-0 till HBK.