Match mot Öster

På fredagen spelar HBK bortamatch mot Östers IF i Tipshallen, Växjö. HBK:s manager Magnus Haglund tycker att det ska bli intressant att möta en seriekonkurrent.
- Det är en intressant match eftersom det är ett lag i vår egen serie, och på så sätt en bra värdemätare på vad vi står, säger Haglund.

- Det ska bli mycket intressant. Öster brukar vara svåra att tas med i Tipshallen. De har på papperet ett starkt lag och dessutom en tre-fyra spelare till som är bra och som kan komma in i matchen. I mina tankar är det ett lag för övre halvan i Superettan.

Matchen går inomhus i Tipshallen.
- Det är en fördel att det är värdesäkert att spela inomhus, menar Magnus Haglund, och är säkerligen glad att slippa den blåst som vädret i Halmstad bjuder under torsdagen. 

Förra året blev det inga poäng mot Östers IF. Efter den första förlusten på våren gjorde HBK en tränarrokad.
- Vi hade två 0-1 förluster. Jag var med på höstmatchen  och vi gjorde en dålig match den gången och vi vill ta revansch. I fjor var Öster ett lag som inte passade oss så bra, så det får vi försöka ändra på, tycker Haglund.

Följande spelare åker med till Växjö: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Gabriel Wallentin, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson, Isac Harrysson, Samuel Kroon, Oliver Hintsa, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Robin Östlind, Emil Tot Wikström, Mikael Boman, Alexander Johansson, Rasmus Wiedesheim-Paul och Sadat Karim.


Östers IF - Halmstads BK
Fredag 13 mars kl. 14.00
Tipshallen, Växjö

Matchen sänds av Smålandsposten och Minboll.se.
Matchen hittar du här.