Lugnt årsmöte

Strax över 200 medlemmar besökte HBK:s årsmöte på tisdagskvällen. Ett tufft ekonomiskt år kunde därmed läggas till handlingarna.

Mötet började med parentation över avlidna medlemmar och spelare. Efter att Catharina Rydberg Lilja blivit vald som mötesordförande fick ordförande Pelle Nilsson redovisa för det gångna året, både sportsligt och ekonomiskt.

 

I den ekonomiska redovisningen tryckte Pelle på att HBK Elitfotboll gick med ett litet plus det gångna året, och utan diskussioner fick styrelsen ansvarsfrihet för det gångna året.

 

Det fanns en motion som hade inkommit till mötet gällande en stadgeändring att jävssituation ej kan förekomma vid val av styrelse, valberedning och revisorer. Styrelsen föreslog att de ska få i uppdrag att utreda frågan till nästa årsmöte, vilket godkändes av mötet.

 

Därefter redogjorde Pelle Nilsson för budgeten för det kommande året. Han var ärlig att budgeten är brutal och att det fortfarande behövs en kostnadsjakt. Tron är att det ska sluta med ett litet överskott vid nästa bokslut.

 

När det var dags för val så blev det en del förändringar i styrelsen. Hela fem nya ledamöter kom in i styrelsen då tre ledamöter hade lämnat innan sommaren infunnit sig och ytterligare två lämnade i samband med årsmötet. Valberedningens Urban Jansson informerade om hur de gått till väga med sitt arbete under året.

 

Styrelsens sammansättning det kommande året är ordförande Pelle Nilsson, ledamöter Rasmus Svensson, Stellan Elmgren, Tommy Jönsson, Bengt Sjöholm, Tommy Andersson, Cecilia Jönsson, Maria Zell och Niels Berger.

 

Valberedningen består kommande år av Fredrik Andersson (sammankallande och ordförande), Catrin Svensson och Mats Jingblad.

 

Efter prisutdelning fick damtränaren Fredrik Andersson och herrtränaren Magnus Haglund informera från sina lag.