Förlust mot Öster

Det blev förlust i matchen mot Öster med 0-2 i Tipshallen. Ett resultat som inte speglar matchen men där hemmalaget var effektiva i de chanser de fick.
HBK började som vanligt med stor aggressivitet men i sjätte minuten var det Öster som tog ledningen med 1-0 efter en snabb omställning där Simon Alexandersson blev helt ren framför mål.

I tionde minuten blev det irritation i HBK-lägret då ingen i domartrion såg ett tydligt hemspel till Östermålvakten.

Ljuset i hallen slocknade helt i 17:e minuten men kom i gång efter någon minut igen. Direkt efter återuppstarten hade HBK en frispark ute till vänster där sen Mikael Boman fick till en nick som ställde till lite besvär för målvakten.

Än större chans kom (23) när RWP spelade tillbaka bollen till Samuel Kroon som klippte till, dock blev det ribbans nederkant och ut. Det var värt ett bättre öde.

HBK förde spelet, vilket avspeglade sig i hörnstatistiken 7-0 i paus, medan Öster stack upp vid något enstaka tillfälle.

Efter paus var det flera byten i båda lagen och HBK tryckte inte ner Öster lika mycket som före paus.

HBK hade svårt att skapa något men det var sånär som inbytte Alexander Johansson nådde en genomskärare av Samuel Kroon, och lite senare var båda inblandade där Kroon sköt utanför.

I stället kunde hemmalaget Gustav Ahrn nicka in 2-0, vilket blev slutresultatet.

Östers IF - Halmstads BK  2 - 0
Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Emil Tot Wikström (Robin Östlind, 75) - Mikael Boman (Sadat Karim, 75), Rasmus Wiedesheim-Paul (Alexander Johansson (75).
Avbytare: Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Isac Harrysson, Oliver Hintsa.
Mål: 1-0 (6) Simon Alexandersson, 2-0 Gustav Ahrn
Domare: Andreas Johansson.
Publik:  0 (Tipshallen, Växjö).