Crespo klar för HBK

HBK har idag fått klart med ett meriterat nyförvärv. "Crespo" Haestad Kamara har tidigare spelat allsvenskt för AIK, Örebro SK och BK Häcken innan han flyttade till Grekland. Där bröts kontraktet efter långtidsskada men nu är han frisk igen och väljer att fortsätta sin karriär i HBK.

- En spännande rekrytering av en spelare som vi vet har en skyhög potential, och som efter en tuff skadeperiod nu är frisk igen. Nu fattas det att jobba på och hitta tajming och tekniken i de fotbollsrelaterade momenten igen. Vi har tålamod med Crespo och kommer att ge honom tid. Det finns förutsättningar till något väldigt bra, säger Magnus Haglund.


Magnus har som motståndartränare har mött Crespo:
- Han sysselsätter på egen hand en hel backlinje och har ett avslut som få har haft i Allsvenskan.


Många känner igen Crespo från hans tid i Allsvenskan. Nu efter skadebekymmer, där en stor del av rehabiliteringen skett hos Simon Bakkioui, har han skrivit på för HBK. 


Skadan skedde i december 2018 och under hans skadetid har inte alla trott att han skulle kunna komma tillbaka till fotbollen.
- Alla andra har sagt att det inte kommer att gå, det blir ingen mer fotboll. När jag träffade Simon så sa han att det är en allvarlig skada, så du måste vara försiktig och lita på processen.

- Det var knäskålssenan som gick av totalt och detta tvingade mig till vila under lång tid.


Nu är han frisk igen, så nu återstår att komma tillbaka i gammal god form för Crespo, som numera är svensk medborgare.


"Crespo" Haestad Kamara
Född
13 januari 1993.
Tidigare klubbar FC Kallon, Bodens BK, AIK, Örebro SK, BK Häcken, Panetolikos.

Allsvenska matcher/mål 74/29
Superettan matcher/mål 12/6

Landskamper 16 A/4 mål för Sierra Leone.