Besegrade seriekonkurrent

HBK Dam besegrade seriekonkurrenten IFK Värnamo med 5 – 0. Matchen var jämnare än vad siffrorna avslöjar och det skapades målchanser på båda håll.

- Vår inledning är väldigt bra och vi har tre bra målchanser inom fem minuter, säger Fredrik Andersson i HBK Dam.


Sedan tar Värnamo över och har ett ribbskott efter 25 min. Spelet är böljande i den första halvleken och det dröjer fram till minut nr. 42 innan HBK gör 1 – 0 genom Moa Karlsson.

I andra halvlek skapar HBK mängder med målchanser genom olika sätt att anfalla. Det var inlägg från båda kanterna, instick från mittfältare och djupledsspel. 

-Variationen i hur vi kommer till avslut är kul att se, det gör det svårt för våra motståndare att försvara sig mot. Vi har väldigt rörliga forwards som hela tiden erbjuder alternativ. Sedan fyller våra mittfältare på otroligt bra och skapar problem för lagen vi möter, säger Fredrik.

Alexandra Hellekant bryter ett uppspel och tar sig resolut fram och sätter 2 – 0. Nellie Andersson gör 3 – 0 efter hörna. Moa Karlsson gör 4 – 0 och 5 – 0 och fullbordar därmed sitt hattric. Ett fint sätt att fira sin 18-årsdag på.

- Som helhet tycker jag vi har lite att jobba på som lag. Vi måste synka vår gemensamma press och sedan hitta ett mer etablerat anfallsspel där vi har ett större bollinnehav. Samtidigt vill jag inte ta bort det snabba effektiva omställningsspelet som hela tiden är sylvasst. 


- Skall jag nämna någon så är Emma Nielsen den som regisserar många av våra anfall med passningar som håller mycket hög nivå, säger "Fidde". Jag gläds också extra med Hanna Comnell som har hittat tillbaka i sitt spel efter en tuff period. 


HBK Dam - IFK Värnamo, träningsmatch, 5 - 0 (1-0)

Emma Orrdal - Tyra Brorsson (60), Hanna Comnell (78), Jennifer Andersson, Alice Sandahl - Ella Folkesson (68), Emma Nielsen, Nelli Evald, Alexandra Hellekant - Moa Karlsson, Nelli Andersson. 

Avbytare: Maja Arvehell, Ellie Nielsen (60) Maja Ödman (68) Amanda Rees Fager (78) 

Mål: 1-0 Moa Karlsson, 2-0 Alexandra Hellekant, 3-0 Nellie Andersson, 4-0 Moa Karlsson, 5-0 Moa Karlsson