6-1 till P19 i El Custico

På ett soldränkt Halmstad Arena mättes krafterna mellan Halmstads BK och Falkenbergs FF:s P19-lag. HBK startade matchen utan pardon och redan efter elva minuter stod det 3-0 till hemmalaget. Målen fortsatte att rassla in och halvtidssiffrorna skrevs till 6-1 (!). I den andra halvleken fortsatte Bollklubben vara det lag som förde matchen men FFF kunde freda sitt mål och en lite avslagen sista 45:a slutade 0-0.

- Matchinledningen är briljant, såsom stora delar av första halvlek, till skillnad från några tidigare matcher får vi också utdelning på de målchanser vi skapar. Vi gör inte mål på allt men har en betydligt högre procent än tidigare matcher. Beslutsamheten och viljan att göra rätt saker belönas och det förtjänar killarna, säger tränare Johan Bergström.

3-0 efter tio minuter. Då hade Mohammad Alshalkadi och Jonathan Wadensten snott bollen från FFF-försvarare och gjort varsitt mål medan Lucas Bresmars hörna tagit på en FFF-försvare in i mål.

Gästerna tilläts reducera efter att HBK slagit sig något till ro med 20 minuter spelade. Direkt svarade Melvin Sjöland upp med ett klassmål. Innan halvleken var slut kunde Mohammad Alshalkadi göra ytterligare två mål och visst fanns det bud på mer efter en furiös första halvlek från Bollklubbens sida.

Andra halvlek bjöd på en lite mer maklig tillställning men HBK var det lag som låg påför flera mål även om gästerna spelade upp sig och försvarade sig väl. 6-1 får ändå ses som ett mycket bra resultat och spelglädjen var det inget fel på denna söndagsförmiddag.

-Vi får bra utdelning på det höga försvarsspelet blandat med fina rörelser och initiativ samt ett vårdat passningsspel i den offensiva delen, avslutar assisterande tränare Daniel Kaplinski.

HBK P19 - Falkenbergs FF 6-1 (6-1)

Målen: 1-0 (4)Mohammad Alshalkadi. 2-0 (9) Lucas Bresmar. 3-0 (11) Jonathan Wadensten. 3-1(21). 4-1 (23) Melvin Sjöland (Filip Larsson). 5-1 (30) Mohammad Alshalkadi(Jonathan Wadensten). 6-1 (40) Mohammad Alshalkadi (Melvin Sjöland).

Startelvan: Max Johnsson - Filip Larsson, Eric Svensson, Viktor Håkansson, Lucas Bresmar (68) - Melvin Sjöland, Nils Strandahl (58), Nils Thelander, Albin Branting (68) - Mohammad Alshalkadi (77), Jonathan Wadensten.

Inhoppare: Johan Gudmunsson (58), Charlie Dagård (68), Eric Wiberg (68), Hampus Häägg (77), Taulant Peci.