P 17 vidare i DM - 4-0 mot Tölö

Det var första tävlingsmatchen på länge för HBK P17 när man på torsdagskvällen tog emot Tölö IF i åttondelsfinalen av P17-DM i Halland.

- Ja, det var ett gäng spelsugna killar vi släppte ut på ”bete” idag, säger både Tomas Carlsson och Alex Sakac i HBK-lägret.

HBK förväntades ha ett litet spelövertag och det hade man i första halvlek men det var bara en fin enhandsräddning av Petter Andersson som gjorde att nordhallänningarna inte tog ledningen i matchen.

I stället var det HBK som gjorde 1-0 och det kom efter en hörna av Samuel Svensson som Filip Eriksson vackert knoppade in. 2-0 kom också innan paus och det var Mattias Saleem Almgren som slog ett mellanting av ett skott och inlägg som letade sig in i nättaket bakom Tölö-keepern.

I andrahalvlek så tilltog HBK-dominansen och det var nästan enbart spel på Tölös planhalva, efter ett vackert anfall kom högerbacken Noah Enberg runt på sin kant och slog ett väl avvägt inlägg som Remo Gotfredsen Grgic kom först på och kunde skalla in 3-0 till HBK.

Slutresultatet 4-0 spikades med en kvart kvar när mittbacken Jonatan Falk gav sig ut på enraid och efter tre (3) tunnlar på motståndarspelare så hittade han fram till Lucas Lindau som med ett fint skott i hörnet satte den sista HBK-bollen fördagen.

- Först vill vi ge Tölö en stor eloge som aldrig gav upp utan kämpade storstilat matchen igenom, säger P17:s huvudtränare, tillika Akademiansvarige, Robert Nordström efter kampen. 


- Vi själva kan snickra vidare på lite bättre tempo och passningskvalitet men sett till att det var länge sedan vi spelade en match som gällde något så var insatsen helt ok.

Även i kvartsfinalen av DM blir det hemmamatch för P17 då Lilla Träslövs FF kommer på besök och den matchen går av stapeln söndagen den 28 juni klockan 13.00 på Halmstad Arena.

HBK P17 – Tölö IF 4-0 (2-0)

1-0 (11) Filip Eriksson, 2-0 (38) Mattias Saleem Almgren, 3-0 (68) Remo Gotfredsen Grgic, 4-0 (76) Lucas Lindau.

Laget: Petter Andersson – Noah Enberg, Filip Erikson (75), Jonatan Falk, Hugo Neborg – Mattias Saleem Almgren (69), Samuel Svensson, Kazper Karlsson (75), Remo Gotfredsen Grgic (75) – Elliot Hintsa (45), Albin Binnefors. Avbytare: Lucas Lindau (46), Albin Ahlstrand (69), Linus Claesson (75), Gabriel Dal Molin (75), Albin Morina (75).


Foto: Louise Dock