"Jeff" är idag U19-tränare i Malmö FF

Han var talangen som stack som ung till Bayern München och senare plockades hem av HBK och vann SM-guld. Karriären fortsatte i flera klubbar och idag ansvarar han för att forma och utveckla unga talanger i Malmö FF.
Bilden ovan är från segermatchen på bortaplan mot Benfica i september 2000.

Jeffrey ”Jeff” Aubynn började spela fotboll i Gunnilse IS. Gunnilse har sin verksamhet i stadsdelen Angered i Göteborg och ”Jeff” var med när laget vann junior-SM 1995. Bayern München fick upp ögonen för den talangfulle Jeffrey Aubynn och 1997 fick han ett lärlingskontrakt med den tyska storklubben. 

Välkommen till Bayern München hälsar Giovanni Trapattoni och Björn Andersson.

1998 lockade Stig Nilsson Jeffrey till HBK. Första året i HBK blev det 7 matcher och året därpå blev det 14 matcher och två mål.  

Alla artiklar om HBK-profiler finns här.


Guldåret 2000 fick han göra ett inhopp i andra omgången vid hemmamatchen mot AIK men efter bara sju minuters spel drog han på sig en grov utvisning och blev avstängd. Det skulle dröja till augusti innan ”Jeff” tog en plats i startelvan som vänstermittfältare och bidrog till HBK:s fjärde allsvenska guld. 

Jeffrey i guldmatchen mot Anders Svenssons Elfsborg i oktober 2000 på Ryavallen.

Han svarade bland annat för två viktiga mål när Häcken och Västra Frölunda besegrades hemma på Örjans vall.

Jeffrey lämnade HBK och gick 2001 till Örgryte IS. Därefter har han spelat i en rad olika klubbar; AGF Århus, Hammarby, Aalesund, Malmö FF och GAIS. 

Tillbaka på Örjans vall för första gången sen han lämnade HBK. Här i en duell mot Stefan Selakovic 2001.

Efter fotbollskarriären har han varit tränare. Han började i GAIS och sedan några år tillbaka är han tränare i MFF:s akademi.
- Jag bor och jobbar i Malmö och är idag tränare för Malmö FF:s U19-lag. Jag har även en tjänst som scoutingansvarig för U16 – U19-lagen och jag har en son och två döttrar, som också tar mycket tid, berättar Jeffrey.

Genom jobbet i MFF, så har han fortfarande mycket kontakt med fotbollen.
- Kontakten med fotbollen är i princip lika intensiv och ofta, som när jag själv var aktiv som spelare. Det är nästan mer nu i och med ett helt annat planeringsarbete som tränare. Scoutingdelen tar också sin tid när jag ska titta på spelare och forma våra U16-, U17- och U19-lag, säger ”Jeff”.

Jeffrey Aubynn är nu U19-ansvarig i Malmö FF. Här är det JSM-final mot IF Elfsborg 2017.

Han har många minnen från tiden i HBK:
- Det hade varit enkelt att säga SM-guldet 2000 men det finns många andra saker som jag vill lyfta fram. Tom Prahl och Janne Andersson var en stor anledning till att jag utvecklades som spelare och människa. Det har satt sig starkt hos mig. Det var också många fina och genuina människor, som jobbade i klubben, menar Jeffrey.

Det är fler personer som han vill framhålla:
- Vår materialförvaltare Hasse (Gudmundsson) kunde ibland vara lite sur men underbar på sitt sätt när man lärde känna honom. Han hjälpte också till om man presterade bra på plan. En annan person var Maggan (Persson), som jobbade i köket, och med henne fick jag en jättefin och varm relation med. Mikael Kaller var alltid stöttande och uppmuntrande även under den tiden som jag hade lite tufft med speltid. 

Torbjörn Arvidsson har avgjort i slutminuterna mot GAIS 2000 och gratuleras av Jeffrey Aubynn och Stefan Vennberg.

- Stig Nilsson var en karismatisk ledare och hade en egenskap som jag älskade och det var att han inte beundrade någon annan klubb. HBK var störst för honom och han drevs av att sätta de lite större klubbarna på plats genom att vinna fotbollsmatcher, säger Jeffrey.

”Jeff” tycker att Halmstads BK är en sund, familjär, lugn och bra miljö att utvecklas i som fotbollsspelare. Han har fortfarande kontakt med HBK:s sjukgymnast Simon Bakkioui och de har blivit vänner. Genom fotbollen stöter han ofta på personer från HBK-tiden och det är enligt Jeffrey ett kärt återseende.

Bara några månader efter att han lämnat HBK blev han uttagen till landslaget och Kings Cup. Här i en match mot Qatar.

I Halmstad var Örjans vall smultronstället och han har svårt för att bedöma hur det ska gå för HBK i årets Superettan.
- Jag är för dåligt insatt i dagens trupp och vilken kvalité, som den besitter. Men de har en duktig tränare i Magnus Haglund och förhoppningsvis får han ihop det. HBK ska spela fotboll i landets högsta serie, menar Jeffrey Aubynn.


JEFFREY ”JEFF” AUBYNN

Född 12 maj 1977.
Från FC Bayern München 1998, till Örgryte IS 2001.
UEFA-matcher/mål 8/0.
Allsvenska matcher/mål 35/3.
Guld 2000, lilla silver 1999.
Allsvensk i Örgryte IS 2001-02 (54/10), Hammarby IF 2005-07 (42/5), Malmö FF 2008-11 (77/5) och GAIS 2012 (15/1).
Svensk mästare i Malmö FF 2010.
Landskamper 7 A, 7 U, 1 J.
Klubbkarriär Gunnilse IS (-1997), FC Bayern München (1997-98), Halmstads BK (1998-2000), Örgryte IS (2001-03), AGF Århus (2003-05), Hammarby IF (2005-07), Aalesunds FK (2007), Malmö FF (2008-11), GAIS (2012-13)