Advokat Kullinger är P10-tränare

Efter att Olle Kullinger varit med och skjutit upp Enköpings SK i Allsvenskan lämnade han föreningen och skrev på för HBK. Det blev 1,5 säsong i HBK innan han fortsatte elitkarriären norrut. I dag är han advokat och P10-tränare hemma i Stockholm.

Olle Kullinger kommer från Uppsala och han började spela fotboll i IF Vindhemspojkarna, som numera heter IF VP Uppsala. Olle var en bidragande orsak när Vindhemspojkarna avancerade från div. IV till div. II, där de spelade 2000-01. 


I Enköpings SK bidrog han med många mål när de tog steget upp i Allsvenskan 2002.


2001 gick Olle till Enköpings SK, som då spelade i Superettan, och här fortsatte han att göra många mål. Genom en andraplacering kvalificerade sig Enköping för allsvenskt spel. Olle följde inte med Enköping upp i Allsvenskan utan valde att lämna och fortsätta karriären i HBK under Jonas Therns ledning. 


Skador och konkurrensen från Robert Andersson och Igor Sypniewski gjorde att det bara blev 13 matcher och fem mål för Kullinger under 2003. Två av målen gjorde Olle mot sin gamla klubb Enköpings SK, när HBK vann bortamatchen med 4-0. När HBK några matcher senare mötte Örgryte IS gjorde han det avgörande målet på övertid, i en match som var HBK:s 1 000:e match i Allsvenskan.Tillbaka på sin gamla hemmaplan i Enköping så svarade Olle för två mål när HBK vann med klara 4-0.

Efter halva säsongen 2004 lånades Kullinger ut till IF Brommapojkarna, som spelade i Superettan. Övergången blev permanent 2005 och efter säsongen gick han till IK Sirius i hemstaden Uppsala. Det passade bra eftersom Olle då arbetade på Uppsala Tingsrätt. 

Alla artiklar i artikelserien om HBK-profiler finns här.


Säsongen 2006 hjälpte han Sirius med att gå upp i Superettan. Kullinger var mest skadad under 2007, så han avslutade sin fotbollskarriär det här året.


Hans sista två säsonger spelade han för IK Sirius i sin hemstad Uppsala,


Nu bor Olle Kullinger på Kungsholmen i Stockholm och han arbetar på en advokatbyrå, som heter Nordia.

- Jag är tränare för Stadshagen/Vasalund P2010, där en av mina söner spelar. Någon gång om året spelar jag någon veteranmatch med nästan obligatoriska bristningar i baksida lår som följd. Jag har varit engagerad i ett nätverk i Stockholm som stöder HBK, berättar Olle, när han beskriver kontakten med fotbollen idag.


Han har en del kontakt med Per ”Texas” Johansson från tiden i Halmstad men annars är det ganska begränsat, säger han.

Så här beskriver han sina bästa HBK-minnen:

- Mina bästa minnen är egentligen av gruppen spelare som var med 2003/2004, när jag spelade i HBK. Helt olika karaktärer, men som ändå trivdes väldigt bra tillsammans och många väldigt duktiga spelare. Tyvärr nådde vi inte hela vägen fram 2004, vilket vi kanske borde ha gjort med tanke på spelarmaterialet och att vi i princip var utan skador, menar Olle.


Som advokat för Östersunds FK:s tidigare ordförande Daniel Kindberg i ett uppmärksammat mål 2019.


Vilka smultronställen hade du i Halmstad?

- Inne i stan var jag ofta på ett café, Bar Mezzo tror jag det hette, som var väldigt trevligt. Sen fanns det en strand ett par mil söder om stan, som var fantastiskt fin och utan särskilt mycket folk. Jag kommer inte ihåg vad den hette, berättar Olle.


Olle Kullinger tycker att Halmstads BK var något av en familjär, liten storklubb när han var där. Det var en välkomnande stämning men samtidigt en klubb som ställde krav, säger han.


Han är en obotlig optimist, så han tippar han på en ganska enkel serieseger för HBK i år.

 


OLLE (eg. Olof) KULLINGER

Född 5 augusti 1974

Från Enköpings SK 2003, till IF Brommapojkarna 2005 (utlånad hösten 2004).
Allsvenska matcher/mål 20/5
Stort silver 2004
Klubbkarriär IF Vindhemspojkarna (-2000), Enköpings SK (2001-02), Halmstads BK (2003-04), IF Brommapojkarna (lån, 2004), IF Brommapojkarna (2005), IK Sirius (2006-07)