- Starkaste motståndet hittills!

Magnus Haglund anser att morgondagens motståndare Jönköpings Södra IF är det starkaste motståndet hittills i årets Superettan. Det kommer att bli en tuff motståndare i tuff värme.
Både HBK och Jönköpings Södra startade med förluster i omgång 1, innan både tog var sin skalp i tisdags. HBK slog Örgryte IS på bortaplan med 3-0 medan Jönköpings Södra avgjorde sent mot Ljungskile SK till 2-1.

HBK gjorde en stark insats mot göteborgarna och där finns en hel del som Haglund och laget tar med sig till lördagens fight.
- Vi gjorde en väl genomförd match och framstår som vi vill att vi ska framstå. Vi är aggressiva i försvarsspelet, har löpvilja och har tempo i vårt anfallsspel.

En värmebölja gör att matchen kommer att spelas i hög temperatur.
- Jag tror att vi kommer att hantera det väl då vi är rätt bra tränade och förberedda inför matchen. Men det kommer att vara tufft för alla, menar Magnus.

Han ser Jönköping som en svår motståndare.
- De är det starkaste motståndet hittills och där de kommer göra allt för att störa oss. Det kommer ställa höga krav på vår aggressivitet och att försvarsspelet sitter, säger Magnus, som sett båda Södras matcher i efterhand eftersom de spelat samtidigt med HBK.

18-mannatruppen är densamma som senast mot Örgryte IS: Malkolm Nilsson Säfqvist, Malte Påhlsson, Edvin Kurtulus, Isac Larsson, Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson, Samuel Kroon, Jonathan Svedberg, Joel Allansson, Dusan Djuric, Erik Ahlstrand, Emil Tot Wikström, Sadat Karim, Rasmus Wiedesheim-Paul, Alexander Johansson, Mikael Boman.



HBK - JÖNKÖPINGS SÖDRA IF
Lördag 27 juni kl. 17.30

Matchen spelas utan publik.