Premiärförlust för dam

HBK dam förlorade första matchen i division 1 mot Mariebo IK, på bortaplan, med 3-1.

- Vi skall ändå vara nöjda med vår prestation. Första kvarten är det vi som styr händelserna på planen. Därefter jämnar Mariebo ut spelet för att ta över sista fem minuterna innan paus. Vi tappade formen på laget något då och det straffade Mariebo oss för. Det kändes inte helt rättvist eftersom vi skapade flera målchanser att ledningen, säger Fredrik Andersson.


HBK gjorde ett dubbelbyte i paus där Matilde Abrahamsson och Alva Hed kom in. Alice Sandahl och Nelli Evald gick ut.
- Laget behövde ny energi. Alice och Nelli gjorde en bra första halvlek så det handlade inte om någon svag insats från någon, berättar Fredrik vidare.

Ett par minuter in på andra halvlek utökade Mariebo ledningen efter ett HBK-bolltapp. Trots tvåmålsunderläge kämpade HBK vidare och har en bra period innan Mariebo gjorde 3-0. 

HBK:s första målskytt i damernas division 1, Moa Karlsson

HBK reducerade sedan till 3-1 genom Moa Karlsson efter ett fint anfall där tränarteamet fick se mycket av vad dem har tränat på. 

Bortalaget HBK jagade sedan reducering i en matchbild som blev mer böljande. Men något mer mål blev det inte.
- Vi har mycket positivt att ta med oss från matchen. Stundtals spelade vi väldigt fin fotboll i ett högt tempo. Försvarsmässigt håller vi också ihop det på ett bra sätt i stora delar av matchen. Det känns också väldigt bra att vi orkade genomföra matchen i ett högt tempo från start och också orkade med en slutforcering sista 15 minuter, säger Fredrik Andersson.

Något annat att glädjas åt är att Agnes Heinrich gjorde comeback sista tio minuterna efter förra säsongens korsbandsskada. Detsamma gällde även Matilde Abrahamsson. 

- Skall man summera så gör vi en stark insats som kunde resulterat i poäng. Det är svårt att bygga självförtroende efter en förlust men jag är stolt över spelarnas sätt att hantera premiären, avslutar Fredrik.

Mariebo IK - Halmstads BK, dam div 1, 3-1 (1-0)

Startelva Emma Orrdal - Malin Andersson (80), Hanna Comnell, Jennifer Andersson, Alice Sandahl (46) - Ella Folkesson (55), Emma Nielsen, Nelli Evald (46), Alexandra Hellekant - Nellie Andersson, Moa Karlsson
Inhopp Matilde Abrahamsson (46), Alva Hed (46), Linn Eskilsson (55), Agnes Heinrich (80), 
Avbytare utan spel Maja Arvehell, Amanda Rees Fager, Ellice Nielsen
Mål Moa Karlsson