Positiva tankar hos akademin

I och med gårdagens besked så blir det seriestart nästa helg för akademilagen, vilket var väldigt positivt besked för akademiansvarige Robert Nordström.

- Det här var ett efterlängtat och väldigt positivt beslut för vår elitförberedande verksamhet, säger Akademiansvarige Robert Nordström.


- Våra 16-, 17- och 19-årstrupper har nu tränat i fem månader så det ska såklart bli riktigt roligt att få spela tre matcher i juni som verkligen gäller något, vi märkte redan på första träningen efter att killarna hade fått reda på detta att koncentrationen och entusiasmen steg.


- Vi har inte haft en träningsmatch på länge men kör en internmatch i morgon, lördag men det är lika förutsättningar för alla klubbarna så det ska bli otroligt skönt att få tävla nästa helg, säger P 19:s huvudtränare Johan Bergström.


HBK P 16 som spelar i Nationella serien begår sin premiär i Skåne på lördag den 13 juni då man möter Lunds BK och första hemmamatchen är sedan ett litet derby mot BK Astrio på söndag 21 juni.


P 17 och P 19 har seriepremiärer i respektive Allsvenska på söndag den 14 juni då Jönköpings Södra kommer på besök på Halmstad arena med två lag.