P19 tappade ledning till förlust

P19 spelade hemmamatch mot Östers IF under den varma lördagslunchen. Det var Bollklubben som tog ledningen i matchen. En djupledsboll från Nils Strandahls friställde Mohammad Alshalkadi som kyligt rundade målvakten och la bollen i mål i den 12:e minuten. Med dryga halvtimmen spelad kvitterade gästerna och 1-1 stod sig till halvtidsvilan.

Matchen i sin helhet bestod av en hel del kamp. På ett ojämnt och väldigt hårt underlag var det svårt att få något vidare bolltempo då planen både var sträv och studsig. Trots ett visst spelövertag för Bollklubben på den offensiva planhalvan var det bortalaget som tog tillvara på chanserna bäst. Med kvarten kvar slog Öster till med en snabb attack på högerkanten och efterföljande inlägg leta sig till den bortre delen av straffområdet och 1-2 var ett faktum. Trots chanser blev det inga fler mål i matchen och gästerna plockade med sig detre poängen hem till Växjö. 


-Oerhört tråkigt att förlora på hemmaplan när vi gjort prestationer i serieinledningen men inte kunde få med oss resultatet i den sista matchen innan sommaruppehållet. Jag hade, återigen, verkligen önskat bättre förutsättningar med underlaget för att få en mer rättvisande bild över vår prestation men nu var det som det var och vi får säga grattis till Öster som var bättre än oss i de avgörande momenten, säger tränare Johan Bergström. 


HBKP19 - Östers IF 1-2 (1-1)

Målen: 1-0 (12) Mohammad Alshalkadi (Nils Strandahl), 1-1 (28), 1-2 (74).

Startelvan: Zackarias Nilsson - Eric Svensson, Viktor Håkansson, Taulant Peci, Lucas Bresmar (80) - Johan Gudmundsson, Nils Strandahl, Nils Thelander (80), Albin Branting (68) - Mohammad Alshalkadi, Jonathan Wadensten (45).

Avbytare: Melvin Sjöland (45), Oscar Murro (68), Filip Larsson (80), Benjamin Lidh (80), Charlie Dagård, Max Johnsson.