Noterat efter HBK-J Södra

En härlig seger i går på Örjans vall. För andra gången denna vecka vann HBK med 3-0. Förgrundsfiguren i matchen var givetvis en viss anfallare i HBK.

För i går svarade Rasmus Wiedesheim-Paul för tre mål i andra halvlek. Senast en HBK:are gjorde hattrick var i juni 2019 när Sadat Karim gjorde tre mål när IK Frej Täby besegrades med 4-1.


Senast en HBK:are gjorde hattrick på hemmaplan var i augusti 2005 när Gunnar Heidar Thorvaldsson svarade för tre mål när GIF Sundsvall besegrades med 6-0.


Det är sällan det händer att en spelare gör alla tre målen när HBK vinner med 3-0. Senast var 1996 när Tomas Stierna gjorde hattrick borta mot Oddevold. På Örjans vall får man gå tillbaka till 1990 när Steve Whitton såg till att Örebro fick åka hem med 0-3 i baken.


Rasmus, som för övrigt i ÖIS-matchen svarade för HBK:s 200:e Superettan-mål genom tiderna, gjorde nu ett ryck som HBK:s bäste målskytt genom tiderna i denna serie. Rasmus har totalt svarat för 23 mål i HBK-tröjan och närmast efter kommer Mikael Boman 18 och Gudjón Baldvinsson med 16 mål.


På de tre inledande matcherna har HBK bara släppt in ett mål och senast det hände var premiärsäsongen i Superettan 2012. Då förlorade man först borta mot Hammarby med 0-1, innan man slog Degerfors hemma 2-0 och sen blev det 0-0 borta mot Ljungskile.


Dusan Djuric hade ett litet jubileum i går då han gjorde sina 220:e match i HBK-tröjan.


Statistiskt sett brukar HBK ha lätt för J Södra. Förra årets förlust är den enda på de elva matcher som spelats lagen emellan sedan 1970-talet. Sex av matcherna har HBK vunnit medan fyra slutat lika. Noterbart är att inget lag har vunnit båda matcher samma år, men det ska förhoppningsvis ändras senare i höst…