3
Minuter
Gult kort

Hattrick av Rasmus

Sicken vecka. Det blev återigen en 3-0 vinst när HBK mötte Jönköpings Södra IF. Efter en mållös första halvlek kom alla tre målen och alla av Rasmus Wiedesheim-Paul. Det första efter en straff där smålänningarna också drabbades av en utvisning.

HBK var det mest bollförande laget inledningsvis. Första chansen kom (15) när Mikael Boman kom loss i straffområdet och spelade i sidled till Samuel Kroon men dennes skott täcktes av Jönköpingsben.

I anfallets senare skede fick HBK en frispark drygt 25 meter från mål och där Dusan Djurics skott touchade en spelare i muren och var på väg att ställa målvakten.

Jönköping stack upp i ett anfall (26) och där det blev spel snett bakåt men där Edin Hamidovics skott täcktes av uppoffrande HBK-spelare. Strax därefter blåste domaren av för en vattenpaus i den starka värmen.

I slutet av halvleken tappade HBK lite av greppet på matchen men några fler målchanser blev det inte innan paus.

- Det är väldigt varmt där ute men vi gör en helt okej press. Vi får fast pressen i alla fall i början, sen slår vi av lite och det får hålla mer i bollen. Vi tröttnade lite och tappade energi, menade Samuel Kroon i pausen till Dplay.

Magnus Haglund förklarade för samma kanal.
- Vi kom inte riktigt till dem, de fick fler spelare längre ner som ville ha boll, förklarade HBK-tränaren i paus.
- Vi hade en väldigt bra början och vi vill få fart på spelet igen, komma till fler spelvändningar, instick och inlägg.

Direkt i andra fick smålänningarna en jättechans (47) när Kozica blev ren med ”Malle”, som dock kom ut och gjorde sig stor.

I 56:e minuten kom det förlösande 1-0 för HBK. En hörna från höger som spelades längs marken till Boman som klippte till direkt. Dennes skott täcktes med handen av Fredrik Fendrich och domaren pekade på straffpunkten. Fendrich fick syna det röda kortet innan Rasmus Wiedesheim-Paul distinkt sköt straffen i mål.

Några minuter senare (60) fick Wiedesheim-Paul göra sitt andra mål. En lång spark från Malkolm Nilsson Säfqvist hamnade hos Mikael Boman. Denne avancerade inåt, innan han vinklade bollen snett ut till en fri Wiedesheim-Paul, som på första touchen satte bollen i målvaktens bortre hörn.

Trots en man mindre så fick smålänningarna en farlig omställning (65) där Malkolm var ute och försökte rensa men HBK-försvaret fick inte bort bollen och det var oroligt för några sekunder. Södra var farliga i sina omställningar och där Daniel Ljung fick skottläge vid straffpunkten men där HBK offrade sig och täckte.

I stället fick Rasmus Wiedesheim-Paul göra sitt tredje mål (89) när Erik Ahlstrand vann bollen högt uppe och spelade fram anfallaren som rundade målvakten och slog in bollen i öppet mål.

3-0 blev också slutresultat precis som i tisdags borta mot ÖIS. Och för Rasmus Wiedesheim-Paul var det en trevlig kväll.
-Det är väldigt skönt och mot J Södra som är ett bra lag. Skönt att leverera (mål) direkt i början av säsongen och att vi får vinna den här matchen med 3-0, det är viktigt för självförtroendet i laget och bygga vidare efter vår bra match mot Örgryte, sa Rasmus efter matchen till Dplay och fortsatte.

-Jag tycker att vi rycker upp oss i början på andra och så får vi straffen och de får rött kort, det ändrar ju hela matchbilden. När vi sätter 1-0 går luften ur dem lite och vi får upp vår aggressivitet och kan fortsätta framåt.

Två raka segrar i veckan gör att HBK fått en bra start på serien.

-Det känns bra att ha vunnit två raka nu, så att vi kan fortsätta bygga vidare på det och komma in i ett flow där vi kan vinna lite matcher, tyckte Rasmus Wiedesheim-Paul, som var den stora matchvinnaren när HBK slog Jönköping med 3-0.

HALMSTADS BK – JÖNKÖPINGS SÖDRA IF 3 - 0
Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 87), Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 80) – Mikael Boman (Sadat Karim, 87), Rasmus Wiedesheim-Paul

Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Isac Larsson, Alexander Johansson

Varning Rasmus Wiedesheim-Paul (49)

Mål 1-0 (56) Rasmus Wiedesheim-Paul, straff, 2-0 (60) Rasmus Wiedesheim-Paul, 3-0 (89) Rasmus Wiedesheim-Paul