Förlust i damderbyt

Det blev förlust för damerna när de mötte Halmia i första hemmamatchen i div. 1. Halmia vann med 4-2 efter att de ryckt åt sig en ledning med 3-0 och sen blev uppförsbacken för stor. HBK reducerade två gånger om innan Halmia kunde fastställa slutresultatet.

Det blev tidigt underläge i matchen och redan efter drygt tjugo minuter hade två nickar resulterat för Halmia. I början på andra halvlek ökade de till 0-3 och då såg allt nattsvart ut.

HBK ryckte dock upp sig och tog över matchen och reducerade först genom Alexandra Hellekant (bilden ovan) och lite senare gjorde Moa Karlsson 2-3.

Då var det match igen men med några minuter kvar avgjorde Halmia till 2-4.

Efter två spelade matcher blir det nu ett långt uppehålfram till den 8 augusti. Då blir det bortamatch mot Nittorps IK för damerna.

HBK Dam – IS Halmia 2– 4

Emma Orrdal – Alva Hed, Jennifer Andersson, Hanna Comnell, Alice Sandahl (Nelli Evald, 71)– Linn Eskilsson (Emma Folkesson, 46), Emma Nielsen, Matilde Abrahamsson, Alexander Hellekant (Agnes Heinrich, 86) – Nellie  Andersson (Amanda Rees Fager, 71), Moa Karlsson.
Avbytare utan spel: Maja Arvehell, Malin Andersson, Ellie Dalhov Nielsen.
Mål: 0-1 (7) Fanny Kristiansson Ronnstam, 0-2 (21) Céline Gysenius, 0-3 (49) ElinHansson, 1-3 (63) Alexandra Hellekant, 2-3 (80) Moa Karlsson, 2-4 (87) SofiaVoldby
Domare: Isabelle Svensson, Perstorp
Publik: 0 (Halmstad Arena)