Minuter
Mål!
#23 Dusan Djuric

Ett starkt HBK slog ÖIS klart

HBK uppträdde verkligen som ett lag där de skapade målchanser och där alla jobbade för varandra. Ett tidigt klassmål av Dusan Djuric gav övertag i matchen som sen aldrig släpptes. Ytterligare två fina mål, med snudd på fler, gav HBK en viktig seger på Gamla Ullevi med 3-0
Det tog bara fem minuter in på matchen innan HBK fick spräcka årets målnolla. I ett anfall där Rasmus Wiedesheim-Paul från lite högerinnerposition slog ut bollen till Emil Tot Wikström till vänster. Denne utmanade sin back, innan han spelade snett bakåt där Dusan Djuric tog emot bollen, innan han, på sin gamla hemmaarena, sköt en härlig pärla i det vänstra hörnet och där målvakten stod blick stilla.

Jubel efter Dusan Djurics ledningsmål.

Efter målet etablerade HBK ett tryck på ÖIS planhalva men var hela tiden beredda på omställningar från hemmalaget. HBK kom till några inläggslägen och Malkolm Nilsson Säfqvist fick göra sitt första ingripande efter 18 minuter på ett inlägg som dök. Inledningsvis tog ”gamlingarna” Andreas Johansson och Dusan Djuric med stor erfarenhet tag i matchen, och HBK visade stor aggressivitet.

HBK hade bra kontroll över matchen och nästa läge (29) kom när Andreas Bengtsson slog ett inlägg mot bortre stolpen där Samuel Kroon nickade strax över. ÖIS hade några anfall med några inlägg men i stället ökade HBK till 0-2.

Dusan Djuric vann bollen på mitten, spelade ut till Samuel Kroon som vände upp innan han slog ett väl avvägt inlägg till en tämligen ohotad Rasmus Wiedesheim-Paul som kunde nickstyra bollen i bortre gaveln.
-Vi kommer runt på kanten, där Kroon slår ett fint inlägg och jag försöker bara tajma min löpning och komma först till bollen, och touchar den, sa en leende Rasmus Wiedesheim-Paul i pausen till Dplay.

Joel Allansson gjorde en läcker framspelning till 3-0.

Det blev halvtidsresultatet där HBK hade ett bra anfallsspel med många nästan-lägen, och var otroligt duktiga i presspelet och vann ofta tillbaka bollen.
- Vi har mycket mer boll än dem, får till lite instick och kommer runt på kanterna. Det gäller att fortsätta hålla uppe tempot, sa Wiedesheim-Paul i pausen till Dplay.

Keith Millen i ÖIS var inte nöjd med resultatet efter första halvlek och bytte in en målfarlig mittfältare i Bubacarr Jobe.

I en snabb omställning (50) fick HBK första stora målchansen. Wiedesheim-Paul kom ut till vänster, vek lite inåt innan han försökte skruva in den i bortre hörnan, men bolluslingen gick kanske en decimeter utanför.

HBK var fortfarande bra samlade och där en av ÖIS första målchanser kom (58) när nyinsatte Jobe fick till ett skott men där Nilsson Säfqvist i målet hade ganska bra kontroll på situationen. I stället blev det 0-3 (60) när Boman fick bollen ute till höger. Han spelade den snett inåt mot Wiedesheim-Paul som lät bollen gå mellan benen till Joel Allansson, som förlängde den vidare till Emil Tot Wikström. Denne vände bort målvakten innan han placerade bollen i öppet mål.

Emil Tot Wikström fastställde resultatet till 3-0.

Örgryte försökte ta sig framåt, och en gång fick ”Malle” i målet ut och rensa långt ut framför en frispringande ÖIS:are, men annars kändes det som om HBK hade bra kontroll över matchen. Med dryga kvarten kvar gjordes första bortabytet när Djuric ersattes av Svedberg.

I ny omställning (75), likt en tidigare i andra halvlek, kom Wiedesheim-Paul ute till vänster, vek in och sköt nu bollen i stolpen.

HBK hade jobbat stenhårt i matchen och gjorde några fler byten på slutet. I slutet bevakade man matchen och ÖIS kom egentligen aldrig till en riktigt het målchans på hela matchen.

3-0 innebar första nollan på bortaplan mot ÖIS sedan 2002 och där göteborgarna gjort mål i åtta raka matcher lagen emellan.
- Det var skönt, vi kunde släppa loss i den här matchen, 3-0 är lite i underkant, menade Rasmus Wiedesheim-Paul efter matchen.

HBK-tränaren Magnus Haglund var nöjd efter matchen när han pratade med Dplay.
- Var viktigt att komma hit idag och vinna efter första matchen. Dusans mål gav oss initiativ och vi fick tidigt ett grepp på händelserna. Vi såg vassa ut men kan höja oss lite mer i anfallsspelet. I defensiven är vi så nära max som möjligt.

ÖRGRYTE IS – HALMSTADS BK  0 - 3

Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 73), Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 82) – Mikael Boman (Sadat Karim, 79), Rasmus Wiedesheim-Paul
Avbytare utan spel Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Isac Larsson, Alexander Johansson
Varning -
Mål 0-1 (5) Dusan Djuric, 0-2 (38) Rasmus Wiedesheim-Paul, 0-3 (60) Emil Tot Wikström