Derby väntar för dam

På fredagskvällen väntar en intressant match för HBK-damerna. Inte nog med att det är första hemmamatchen i div. 1, så är det samtidigt derby mot lokalkonkurrenten IS Halmia.
Vi ber alla respektera att matchen kommer att spelas utan publik i enlighet med de riktlinjer som finns med anledning av pandemin.


I HBK-truppen finns ett antal spelare som spelat i de rödvita tidigare, samtidigt som många i de båda lagen har utbildats i IF Centern.

- Det betyder ingenting i en enskild match, lagen känner till varandra väl men känslan är god och det skall bli väldigt roligt att spela matchen, säger Fredrik "Fidde" Andersson i HBK.


I premiären mot Mariebo IK blev det förlust och laget har analyserat utgången i den matchen.

- Vi har tagit med oss att det är en jämn och tuff serie. Vår inledning är bra och det känns som vi har full kontroll. Sedan är det en jämn match där Mariebo utnyttjar misstag hos oss. Vi gör ett väldigt fint spelmål efter ett långt anfall. Vi har många bra saker att bygga vidare på både individuellt och som lag. 


Nu väntar derby mot Halmia som spelat på denna nivå i många år.

- Halmia har kommit lite längre än oss i sitt gemensamma spel och vi är nykomlingar. Borde betyda att de är favoriter men vi känner oss absolut inte slagna på förhand. De kommer troligtvis ha större bollinnehav än oss och bygga sina anfall ända nere från eget målområde. 

- Sen är det en speciell match för många av spelarna, det gäller att kunna hantera anspänningen på rätt sätt, menar Fredrik.


Derby mellan HBK och Halmia i seriesammanhang har inte spelats sedan 1979, då med herrarna. Nu är det dags för damerna - och ett derby är ett derby.
- Alla matcher är viktiga, det är spel om tre poäng, varken mer eller mindre. Alla matcher har samma förutsättningar när det gäller poängfördelning. 


- Vi har gjort vårt första mål i division 1, nu vill vi ta våra första poäng. Halmia vill säkert också ha poäng eftersom båda lagen förlorade i premiären, säger Fredrik Andersson, HBK-tränaren inför fredagens match.



DAM - IS HALMIA

Fredag 26 juni kl. 18.30