Dam ser fram emot seriestarten

Historiens längsta försäsong är över och nästa söndag är det äntligen dags för damlagets historiska seriepremiär i div. 1. Det börjar med bortamatch mot jönköpingslaget Mariebo IK.
Damlaget har efter beslutet om att serien skjuts upp, börjat om igen med fysträning och förberett sig inför seriestart i juni.
- Det är fantastiskt att äntligen få komma igång. De tre senaste veckorna har varit väldigt bra träningsmässigt och energin som infann sig igår när vi fick reda på att vi endast hade tio dagar till premiär var häftig att se, tycker Fredrik "Fidde" Andersson.
 

I deras träningsupplägg har de hunnit med allt förutom fasta situationer som de tänker lägga lite tid på i helgen och i början på nästa vecka. 

- Normalt sett har man matcher som referenspunkt och kan använda sig av i träningsveckan men nu får vi improvisera och gå lite på känsla. 

 

- Några av spelarna har tagit enorma steg i sin utveckling med en grundfysik som de aldrig upplevt. Vi har gått över från den tunga styrketräningen till unilaterala övningar, alltså på ett ben eller en arm. Det var inte möjligt för ett halvårsedan. 


Är det nästan så att ni glömt bort att spela fotboll? 

- Nej, det har vi inte. Vi har ägnat mycket tid åt försvarsspel men också lagt grunder i vårt anfallsspel där vi jobbar med stor variation. 


Nu ska det kämpas om tre viktiga poäng i varje match och det blir annorlunda jämfört med att bara träna, men "Fidde" är optimistisk: 

- Sedan tidigare har mina föregångare odlat en väldigt stark vinnarkultur och där måste jag tacka dem, sedan om allt tillsammans räcker för att erövra poäng i div. 1 återstår att se. 

 

- Jag är försiktigt optimistisk och hela truppen ser oerhört mycket fram emot att få komma igång och tävla igen.