Tätt mellan matcherna - nu väntar Norrby IF

HBK tar emot Norrby i morgon på Örjans vall i morgon onsdag. Boråslaget har precis som HBK skrapat ihop två segrar och en oavgjord på de första fyra matcherna och tränare Magnus Haglund tror på en tuff match.

- Norrby är en stark motståndare, det har öppnat med 7 poäng och är ett starkt spelande lag, får de chansen att spela sin fotboll är det mycket skickliga offensivt.


- Men det är svårt att gissa hur matchbilden ska se ut, menar Magnus, vi har bara kommit fyra matcher in i Superettan och det är långt kvar. Men vi ska gå ut med ambitionen att spela vårt aggressiva spel, med ett snabbt passningsspel och mycket löpningar, både offensivt och defensivt.


HBK har varit väldigt stabila hittills i årets Superettan och har bara släppt in ett mål, i premiären mot Trelleborg. Sen dess är det tre raka matcher utan negativa noteringar i protokollet.

- Vi har jobbat mycket med försvarsspelet i år. Det är en viktig nyckel att inte släppa in mål och en grund för att vinna matcher, det är något vi ständigt strävar efter att förbättra fortsätter Magnus.


Och att det jobbas hårt på detta ger fler bevis än bara få insläppta mål, HBK:s nya mittback, Joseph Baffo blev nominerad till månadens spelare i Superettan.


HBK är nu inne i en tuff period med flera svåra matcher på kort tid, men det oroar inte Magnus: 

- Nej det ska bli kul och spela många matcher, det är detta vi har tränat för i ett halvår.



HALMSTADS BK - NORRBY IF

Onsdag 8 juli kl. 19.00

Örjans vall

Matchen spelas utan publik.