Minuter
Gult kort
#6 Stefan Lindmark

Seger igen i Superettan

Efter premiärförlusten mot Trelleborg för 26 dagar sedan har herrarna fyra segrar, en oavgjord, noll förlust och tio (10!) raka gjorda mål. Även idag borta mot Umeå FC höll laget nollan. Det är nu 466 minuter (+ tilläggstid) sedan en boll hamnade i HBK:s nät. Dessutom gjorde Rasmus Wiedesheim-Paul sitt sjunde mål på sex matcher hittills i år.
Det var ett gulklätt och spelsuget HBK som kom till Umeå Energi Arena på söndagseftermiddagen. HBK, som hade samma startelva som de senaste matcherna, startade matchen med en hög press och kunde tidigt störa det annars så spelskickliga hemmalaget.

Flera gånger under de första minuterna lyckades HBK:s höga press bryta Umeås uppspel och istället kunde man komma med egna farliga anfall. Bland annat hade Rasmus Wiedesheim-Paul och Mikael Boman en varsin farlig chans där de kom igenom Umeås backlinje och kunde avsluta från nära håll utan att lyckas överlista Viktor Frodig i Umeås mål.

Frodig hamnade senare i hetluften när han försökte dribbla av Emil Tot Wikström, men blev istället av med bollen och Emil gav sånär HBK ledningen.

"Totti" väldigt nära att stjäla bollen i inledningen på matchen.

Istället var det Umeå som växte in i matchen och kom förbi HBK:s press ett par gånger. Timothy McNeil hade hemmalagets bästa målchans när han först vann en duell mot Joseph Baffo och sedan avslutade från nära håll men Malkolm Nilsson Säfqvist stod välplacerad och greppade skottet.

- Vi började strålande och skapade flera bra målchanser och borde kunnat ha avgjort matchen redan i första halvlek, berättade Magnus Haglund om första halvlek.

- Vi sa i paus att om vi börjar om matchen som vi startade första halvlek där vi kan komma bakom deras backlinje och störa dem, fortsatte Haglund.

I andra halvlek tog HBK återigen kommandot och startade starkt. Efter en timme hittade Samuel Kroon till Emil Tot Wikström som var så nära att göra ett drömmål men bollen träffade ribban. Strax innan hade HBK också fått ett mål bortdömt korrekt för offside.

Några minuter blev "Ralle" nerdragen i straffområdet och på den efterföljande straffen gjorde han inget misstag. 0-1 och 21-åringens sjunde mål i årets Superetta.

Samuel Kroon tillbaka i Umeå och tog med sig tre poäng hem.

Efter målet stagnerades matchen något och HBK kontrollerade matchbilden ganska bra. Umeå skapade dock en del press och HBK gick ner på en fembackslinje i slutet.
- Ja, det kändes lite oroligt när de började kasta upp så mycket folk så vi förstärkte defensiven med Alexander Berntsson som kom in och stängde till och jag tycker vi klarade av det bra, menar Magnus.

- En härligt och viktig seger!, avslutar huvudtränaren.

Matchen slutade 0-1 och HBK kan åka hem till Halmstad med sin femte raka match utan vare sig förlust och insläppt mål och huserar, i skrivande stund, på en andra plats.

Umeå FC - Halmstads BK, Superettan, 0-1 (0-0)

Startelva: Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Dusan Djuric (Jonatan Svedberg, 81), Joel Allansson, Emil Tot Wikström (Thomas Boakye, 72) - Mikael Boman, Rasmus Wiedesheim-Paul (Alexander Berntsson, 90)
Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Isac Larsson, Erik Ahlstrand, Sadat Karim, Alexander Johansson
Mål: 0-1 (72) Rasmus Wiedesheim-Paul, straff
Varning: Edvin Kurtulus
Domare: Robert Daradic
Publik: 0 (Umeå Energi Arena)