Robert Nordström är oerhört stolt över bedriften

600 matcher i följd med startspelare från akademi- och ungdomsverksamheten. Det gör Robert Nordström, Akademiansvarig i HBK sedan 1993, oerhört stolt.

- Det är ju faktiskt en siffra som nästan är svår att ta in, men när man väl klarar det så blir jag otroligt stolt och glad över att få jobba i en klubb där detta faktiskt är möjligt, säger "Robban", som på bilden syns tillsammans med Karl-Johan Johnsson, som är en av alla spelare som utbildats i vår akademi- och ungdomssektion. Bilden är tagen 2012 när Kalle blev utsedd till Månadens Tipselitspelare.


Om du skall sammanfatta vilka faktorer som ligger bakom att detta har blivit ett faktum, vilka kan det vara?

-Oj, det beror på många olika saker, säger Robert, och räknar upp ett antal:

- Många duktiga och dedikerade ledare på både ungdoms- och akademinivå som genom åren lagt ner tid och själ på att utbilda och entusiasmera sina spelare. 


- Klubben har varit tydlig med att man vill få fram många egna produkter till A-laget och även rekryterat A-lagstränare (de flesta) som har varit med på det konceptet. 


- Vi har en lugn och tålmodig utbildningsmiljö i HBK, spelare och ledare får tid att utvecklas, nu gör t.ex. vår P19-tränare Johan Bergström sin tionde säsong med 16- till 19-åringar och det ger resultat. 


- Vi har många mindre klubbar i vårt närområde som gör ett jättebra jobb med sina ungdomar och det är väldigt betydelsefullt för HBK. 


- Framgång föder framgång, spelare och ledare ser verkligen att det går att ta sig hela vägen fram till att ta på sig den blåa tröjan och springa ut på Örjans vall. Det gör att det finns en tro och ett självförtroende som genomsyrar verksamheten.


- Att vi kontinuerligt har fått fram spelare (och ledare..) till A-landslaget och dessutom sålt spelare som bland annat Ljungberg, Djuric och Haksabanovic till proffslivet gör att drömmar föds och att få drömma är viktigt…, avslutar Robert Nordström, som har minst 600 skäl att vara stolt över i dag.