Profilen Malkolm Nilsson Säfqvist

Denna gång är det Malkolm Nilsson Säfqvist veckans profil i spelartruppen.

Vilket är dagens viktigaste mål mat?

- Frukosten. Havregrynsgröt och någon kopp kaffe.


Du är nybliven pappa, har det förändrat din syn på livet?

- Det har gjort att man förstått vad som är det viktiga i livet. Motgångar i fotbollen och annat blir sekundärt. 


Har den långa försäsongen utvecklat dig mer?

- Ja, framförallt mentalt. Att kunna ställa om och ladda om inför en ny säsongsstart. Jag var redo fysiskt och mentalt i april men fick precis som alla andra ladda om och det har varit en utmaning. 

Är det lätt att ”somna till” om man aldrig får göra ett ingripande?

- Ja, så är det absolut. Det går inte heller att träna sig till utan man får göra det under matcherna. Det har gjort att det kanske tagit lite längre tid att komma in i just den delen av spelet. Vi gick från att släppa till flest skott på mål 2018 till att halvera det under 2019 så det har varit en omställning. 


Vad gör du en ledig dag?

- Umgås med familjen för det mesta. Många promenader längs Prins Bertils stig. 


Vilken rubrik tror du att få läsa i tidningarna i år?

- Hallandsposten brukar ha en eller två krisrubriker om oss per säsong så antagligen det. 


Vad tillför du i omklädningsrummet?

- Jag hoppas att jag tillför glädje men även en som ställer höga krav, framförallt ute på träningsplanen. Annars är jag den som varit längst i klubben nu så förhoppningsvis har man lärt sig lite hur det fungerar i vår förening och kan förmedla detta till unga och nyförvärv. 


Beskriv glädjen att spela matcher igen?

- Otroligt roligt. Första matchen var väldigt konstig och Örjans kändes spöklik men tror vi har börjat komma in i det nu och lärt oss hur vi ska hantera det. Men vi är bara glada att få spela matcher och det betyder självklart mycket. 


Är du en händig man?

- Det skulle jag nog inte säga. Beror nog på vem man jämför med också. Renoverade huset hösten 2018 och då fick man hjälpa till lite i alla fall. Sattes kanske inte på elektroniken eller flytt av väggar men löste en del. 


Vad följer du nu för serie på tv/data?

- Själv följer jag Falsk Identitet på SVT och tillsammans med frugan så följer vi Fauda på Netflix även fast det inte blir jättemycket av den varan just nu...


Vem skulle du vilja träffa och ha en diskussion med och vad skulle ni diskutera?

- Ingen speciell egentligen. Men får man fria tyglar att välja så hade jag velat prata och diskutera fotboll och livet med min morfar som gick bort för några år sedan.