UT:  #14 Mikael Boman  -  IN:  #10 Karim Sadat.
UT:  #2 Abbas Mohamad  -  IN:  #9 Oke Akpoveta.

27
Minuter
Mål!

Ny 3-0 seger

HBK vann mot Norrby IF med 3-0 efter 1-0 i paus. Rasmus Wiedesheim gjorde ettan på en straff, medan Thomas Boakye ökade till 2-0 strax efter att han blivit inbytt. Rasmus gjorde sen sitt andra mål för dagen och fastställde slutresultatet.

Örjansvall badade i sol när HBK tog emot för dagen vitklädda Norrby på onsdagskvällen.

De två lagen som bägge startat Superettan på ett positivt sätt hade väldigt svårt att till en början hitta spelet, det blev mycket långt som fastnade i respektive backlinje och målchanserna uteblev.

- Det här var ingen rolig kväll för oss, jag tycker att vi startar bra och avväpnar deras höga press på ett bra sätt, vi vet att HBK är bäst i serien på den pressen. Vi kommer loss flera gånger men inget händer offensivt, säger Norrbys tränare Mak Lind.

Efter en dryg kvart börjar Dusan Djuric och Joel Allansson få lite kontroll på mittfältet och HBK börjar kunna etablera spel längs marken och med det skapas det lite halvchanser, bland annat har Joseph Baffo en nick utanför från nära håll efter hörna och både Djuric och Allansson har ett skott var över från bralägen.

- Efter 15–20 minuter får vi ner bollen på backen och kan börja spela vårt spel efter en ganska stökig början. Vi kommer flera gånger rättvända mot deras backlinje och kan skapa målchanser, säger HBK tränare Magnus Haglund.

Men det är HBK:s skyttekung Rasmus Wiedesheim-Paul som spräckte målnollan. Efter en hörna studsar bollen upp på Norrbys Rasmus Örqvists hand och HBK får en straff, från 11 meter gör Rasmus inga misstag och HBK går till pausledning med 1–0

- Målet ger oss den energi vi behöver för att kunna fortsätta med den höga pressen, fortsätter Magnus.

I andra halvlek går Norrby ut mer aggressivt och pressar tillfälligt ner HBK utan att skapa några farliga chanser.

I en duell på Norrbys planhalva går Mikael Boman i backen och tvingas byta med Sadat Karim. Sadat hamnar tidigt i hetluften när han vinner mycket boll och fördelar bollar offensivt. I början på halvleken frispelas Joel Allansson i straffområdet och får avsluta från högerposition men skotten smiter precis utanför Mergim Krasniqis högra stolpe.

Norrbys bästa chans får nämnda Örqvist efter ett misstag i HBK försvaret, en boll rinner igenom och friställer Norrbyspelaren som dock inte lyckas överlista Malkolm Nilson Säfquist.

Emil Tot Wikström byter med Thomas Boakye som bara hinner vara på plan i två minuter innan Samuel Kroon levererar en 20-meterspassning som friställer Thomas som på ett tillslag från nära håll gör 2-0.

- Det är en passning vi tränat mycket på och det är alltid roligt när det man tränar på ger resultat på match, menar Magnus.

Bara minuten senare får Sadat till ett tungt skott utanför straffområdet som Norrbys målvakt inte kan hålla utan släpper ut den till en ensam Rasmus Wiedesheim-Paul som från 2 meter kan avgöra matchen med 3-0.

Med 3–0 så kontrollerar HBK matchen och Norrby är inte nära att komma i fatt.

- Vi skapar mycket lägen men slarvar bort en hel del, som tur är har vi gjort tillräckligt många för att vinna matchen ändå, avslutar Magnus Haglund.

HALMSTADS BK - NORRBY IF  3 - 0

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo (Alexander Berntsson, 81), Andreas Bengtsson - Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 81), Emil Tot Wikström (Thomas Boakye, 71) - Mikael Boman (Sadat Karim, 50), Rasmus Wiedesheim-Paul.

Avbytare utan spel: Malte Påhlsson, Erik Ahlstrand, Alexander Johansson

Mål: 1-0 (27) Rasmus Wiedesheim-Paul, straff, 2-0 (73) Thomas Boakye, 3-0 (75) Rasmus Wiedesheim-Paul

Domare: Richard Sundell, Hammarö

Publik: 0 (Örjans vall)