Notiser efter Umeå FC - HBK

Vinst med 1-0 efter straffmål av Rasmus Wiedesheim-Paul, som fortsätter att vara säkerheten själv från elva meter, och en ny nolla bakåt av Malkolm Nilsson Säfqvist. Det blev en bra söndagseftermiddag för HBK.

Malkolm Nilsson Säfqvist fick nöjet att hålla nollan för femte matchen i följd och har inte släppt in ett mål sedan i omgång 1 hemma mot Trelleborgs FF. Det innebär att han nu hållit nollan i 466 minuter i följd.

Historiskt ligger han en bit bakom Håkan Svensson som höll nollan 808 minuter i en följd 1999-2000. Bertil Gabrielsson och Sture Lidén höll 620 minuter 1938/39, medan Karl-Johan Johnsson kom upp i 613 minuter 2012. Thomas Eriksson höll 1971 nollan i 591 minuter och nu är ”Malle” uppe på femte plats efter att med fem minuter passerat Ken Allens 461 minuter från 1983. För Malkolm själv var det hans 22:a nolla i A-laget.

Jonathan Svedberg fick hoppa in och gjorde därmed sin 60:e match i Superettan, medan Emil Tot Wikström gjorde sin 25:e i samma serie. Andreas Bengtsson är lite mer rutinerad och gjorde sin 110:e match i elitfotbollen (Allsvenskan och Superettan).

Vinsten var den fjärde raka mot Umeå FC och samtidigt den tredje i följd utan att släppa in mål mot norrlänningarna.

För Rasmus Wiedesheim-Paul var det hans tredje straffmål i år. Förra året gjorde han mål på sju straffar och missade två. Det innebär att han nu gjort mål på tio av tolv straffar.

Magnus Haglund tillträdde som tränare inför omgång 7 förra året och har nu gjort 30 seriematcher som ansvarig tränare för HBK. Det innebär att han nu kommit upp i 17 segrar, 4 oavgjorda och 9 förluster.

På de senaste elva matcherna i Superettan har HBK vunnit nio, en oavgjord och en förlust.