UT:  #16 André Kamp  -  IN:  #8 Seth Hellberg.
UT:  #5 Carlos Garcia  -  IN:  #7 Robbin Sellin.
Minuter
Gult kort
#5 Carlos Garcia

Mållöst i Borlänge

Det blev mållöst på Domnarvsvallen i Borlänge när Brage och HBK spelade. HBK hade ett övertag före paus som borde resulterat men i andra halvlek hade även Brage någon giftig chans. Men efter tre raka förluster i Borlänge bröts förlustsviten.
HBK tog tag i taktpinnen direkt och var de som för de spelet och hade de två första chanserna. Först när (8) Dusan Djuric fick i väg ett bra skott mot målvaktens högra kryss som denne räddade och senare när Andreas Bengtssons inlägg nådde Bomans huvud men nicken gick tätt utanför.

Den stora chansen kom (13) när Rasmus Wiedesheim-Paul kom i djupled spelade snett bakåt till Emil Tot Wikström, denna spelade i sidled till Boman som med vänstern försökte pricka bortre hörn men bollen tog i stolpen. Surt.

Ny stor chans fick (16) Boman när Kurtulus bollen bakom backlinjen nådde honom men där försvararen slet rejält i honom och avslutet gick strax över. Det var mycket HBK och där Samuel Kroons volleyskott (18) vållade målvakten vissa problem.

Det var total dominans för HBK och hemmalaget fick slita hårt i sitt försvarsarbete. Emil Tot Wikström hade ett skott (23) strax över ribban, och senare var det Joseph Baffo som i andrabollen efter hörna (29) nådde högst med huvudet men bollen gick strax över ribban.

Efter en Brage-skada (32) och avbrott i spelet fick Brage lite mer att säga till om men vid en HBK-hörna (38) blev Andreas Johansson nerdragen av en Bragespelare utan åtgärd från domaren. Brage fick en fyra hörnor (41) i tät följd där någon var lite farlig.

Hemmalaget hade strax före pausen en bra frispark (44) från Leonard Pilana där Malkolm Nilsson Säfqvist fick lämna retur men försvararna kunde rensa undan.

Bragetränaren Kleber Saarenpää var nog inte nöjd med sin första halvlek då han gjorde ett dubbelbyte i paus. Största chansen kom (51) i en omställning för hemmalaget där Joseph Baffo fläkte sig på ett vänsterinlägg och sköt bollen i egen ribba och över. Brage hade lite mer att säga till om och försökte slå mycket långt bakom HBK:s backlinje och hittade även in bakom vårt mittfält.

Rasmus Wiedesheim nickade sedan över (55) efter ett fint högerinlägg. Brage fick ett par minuter senare en bra omställning och där de kom två till två men där de till slut kom till avslut från långt som ”Malle” kunde avväpna.

HBK fick göra ett byte i 64:e minuten då Mikael Boman fick utgå efter fått ett skott rätt upp i ansiktet och in kom i stället Sadat Karim. Nästa stora chans fick Brage när ett för långt vänsterinlägg nickades in igen (70) och där en tämligen fri Seth Hallberg inte fick till skallen utan bollen bara strök hans huvud. Brage fick ett bra frisparksläge (76) ca 27-28 meter från mål men där skottet blev tamt och gick i Malkolms skopa.

HBK gjorde ett dubbelbyte (79) när Erik Ahlstrand och Jonathan Svedberg kom in i stället för Djuric och Tot Wikström. HBK fick ett frisparksläge (88), dock lite långt ifrån, men Samuel Kroons skott skapade inga svårigheter för hemmamålvakten. Några fler lägen blev det inte utan matchen slutade 0-0.

IK BRAGE – HALMSTADS BK  0 – 0
Malkolm Nilsson Säfqvist – Edvin Kurtulus, Andreas Johansson, Joseph Baffo, Andreas Bengtsson – Samuel Kroon, Joel Allansson, Dusan Djuric (Jonathan Svedberg, 79), Emil Tot Wikström (Erik Ahlstrand, 79) – Mikael Boman (Sadat Karim, 64), Rasmus Wiedesheim-Paul.
Avbytare: Malte Påhlsson, Alexander Berntsson, Isac Larsson, Alexander Johansson