Ljung tränar lätt med laget

I mitten på februari åkte Viktor Ljung på sitt livs andra korsbandsskada och han visste vad som väntade. En tuff och tung rehabträning väntade under ett antal månader. I dag på A-lagets träning var han med lite lätt i början och man kunde se glädjen i hans ögon.

- Viktor Ljung är klar för lite lätt fotbollsträning, knät reagerar jättebra, så från och med idag börjar han träna med laget så succesivt. I samråd med Magnus Haglund lägger vi upp träningar så att han kan vara med de första 10-15 minuterna. Från och med i dag kommer han växa med fotbollen mer och mer, så om en månad är han förhoppningsvis med och tränar med laget, säger sjukgymnasten Simon Bakkioui.


Nyförvärvet från IFK Värnamo var givetvis positiv.

- Kroppen känns bra tycker jag och har börjat lite lätt med fotbollsträning. Jag var med lite i kvadraten i dag, man fick även vara med och jaga lite, vilket kändes ovant. Framför allt när man skulle in och försvara lite mer, så det gäller att man litar på knät. Det kommer ta lite tid att komma in i det men jag känner ändå att jag har kommit en bra bit på vägen. 


- Det blir lättare att skada sig om man inte har huvudet med sig, så man måste verkligen lita på det, annars blir det lätt att man springer runt och haltar, menar Viktor.


2016, när han var ny i Helsingborgs IF, råkade han tidigt ut för en korsbandsskada och på frågan vart han ligger nu jämfört med då är han positiv.

- Betydligt längre fram nu, svårt att säga exakt men där jag är nu var jag även 8-9 månader i HIF, så det är nästan en halvering av tiden. Det gick lite långsamt då men jag föredrar detta, när man får snöra på sig skorna och vara med laget lite snabbare, men självklart ska allt kännas bra. 


Att komma tillbaka till sin moderklubb och direkt skada sig är inte det man önskar sig och det kan sätta sig på det mentala planet.

- Jag har varit positiv inför framtiden hela tiden förutom de två första dagarna, men jag släppte det ganska snabbt.


- Det har varit lite fördel för man vet vad man går igenom och jag visste på förhand att man är i bättre omhändertagen när man är med Simon. Jag har ju honom dagligen och träffar honom två gånger om dagen. Bara där är det en stor skillnad.


Viktor Ljung delar även ut beröm till tränaren Magnus Haglund om hans omtänksamhet direkt efter Viktor blivit skadad.

- Magnus ringde mig en fem, sex gånger där i början och det uppskattar jag något oerhört, att en tränare verkligen bryr sig om hur man mår. Det är inte många tränare som gör det.


Fortfarande återstår en hel del innan Viktor Ljung är matchklar men nu kan han se lite längre fram än bara till tunga rehabpass…