Kuriosa inför HBK-AFC Eskilstuna

Visste du att...

... söndagens möte är den sjunde seriematchen lagen emellan, om man räknar in Athletic FC United som de hette innan de flyttade till Eskilstuna. Hittills har HBK vunnit en av match, två har blivit lika och tre har AFC vunnit. Målskillnaden med HBK:s siffror först är 5-10.


... två spelare gjorde sin debut i HBK-tröjan när de blev inbytta på Skytteholms IP under sommaren 2016 när HBK förlorade med 4-1 borta mot dåvarande Athletic FC United. Inhopparna var Jonathan Svedberg och Rasmus Wiedesheim-Paul.

... fyra spelare har gjort mål mot AFC i seriesammanhang. Gabriel Gudmundsson har svarat för två fullträffar medan trion Marcus Johansson, Jonathan Svedberg och Höskuldur Gunnlaugsson gjort var sitt mål.

... blott tre seriematcher har spelats tidigare den 19 juli. Två matcher hemma, som båda har vunnits, medan den på bortaplan förlorades. Målskillnaden är 4-3 i HBK-favör.

… vid segern 1992 mot Mjällby AIF med 3-1, så säkrade HBK seriesegern i Söderettan och blev klara för höstens Kvalsvenskan.

... i matchen mot Mjällby AIF gjorde Niklas Gudmundsson två mål och är därmed den spelare som gjort flest mål detta datum. De två andra som gjort mål är Sigge Johansson och Tommy Andersson.

... inga spelare är födda detta datum. Däremot är det två gamla HBK-spelare som avlidit detta datum. Bengt Wikström (i HBK 1952-55) avled 1990 i en ålderav 62 år, och Tore Karlsson (i HBK 1938-39) avled 1996 i en ålder av 83 år.


...

Bilden ovan är på Jonathan Svedberg efter hans debut mot AFC United 2016 på Skytteholms IP.