Jubilerande Ante inför matchen mot LSK

En ny bortamatch väntar HBK på lördagen. En lite kortare resa denna gång än senast, då de ska bege sig till Bohuslän för match mot Ljungskile SK.

Knappt har slutsignalen gått upp i Västerås, innan det är dags att gå in i nästa match mentalt. Andreas Johansson är nöjd med att laget för andra året i följd kunde vinna mot svårspelade Västerås SK på bortaplan.
- Det var otroligt skönt att få tre poäng, ändå tycker jag att vi kunde gjort många delar bättre vid vårt eget bollinnehav, precis som de målen som vi släppte in. Framför allt när vi leder matchen måste vi vara mer kloka och döda tid på ett bättre sätt, och då framför allt när vi kommer upp på övertid. Det är lärdomar som vi får ta med oss.


För första gången i år gjordes ändringar i startelvan och det blev positiva ändringar.
- Oerhört härligt när Thomas (Bokaye), som kommer in och gör sin första match, både skapade straffen och gjorde sitt egna mål. Sadat (Karim) kom också in och gjorde en bra match med, och sen Crespo fick komma in och göra avgörande målet efter att varit borta 1,5-2 år. Det är jättekul och det visar att vi har en bra och stark trupp, där många hungriga knackar på så det gäller att prestera för de som spelar, menar Andreas.


Laget som kom hem på torsdagseftermiddagen från Västerås är inte hemma ens i 48 timmar innan det är dags att sätta sig i bussen igen till Ljungskile.
- Ett tätt matchande. Jag tycker det är rätt gott när det är tätt matchande men det gäller att hantera det. Oftast har man ytterligare en dag ledigt, men det får vi hantera. Vi tar nya tag mot Ljungskile, det kommer bli en väldigt tuff match. Vi mötte dem på försäsongen och som jag tror, än en gång, att vi får möta en fembackslinje och ett hårt jobbande lag. Vad man har lärt sig i den här serien är att det är väldigt mycket kamp och fighting där ute på plan, så det gäller att ha fräscha ben och ladda ordentligt, säger ”Ante”.


För hans del blir det en lite speciell match. Efter hans dotters födelse i maj 2015 har han inte missat en enda match och inte heller en enda minut. Det innebär att han på lördag gör sin 150:e raka match i svensk elitfotboll. Han har (hittills) spelat samtliga 13 410 minuter i ren följd, eller 223,5 timme vilket är över nio dygn…

- Det är absolut en stolthet, rätt stort, det trodde jag inte själv skulle vara möjligt att få göra varenda ligaminut utan att vara avstängd eller utbytt. Det visar väl lite att den gamle kroppen håller än, men det gäller att tugga på. Det gäller att träna och ta hand om kroppen mellan matcherna och så gäller det att prestera för man vill ha chansen nästa match med. Det är stolthet och något häftigt man kan berätta för barnen och barnbarnen, säger en stolt Andreas Johansson.


På lördag lägger han dock detta åt sidan utan arbetar hårt för att HBK ska kunna ta med sig ytterligare en trepoängare hem.