Inför HBK dams helg

HBK dam spelar under lördagen en träningsmatch mot Laholms FK. Ett Laholm som också ligger i division 1 men i en annan serie. Man fightades länge om förstaplatsen i division 2 förra året innan LFK visade sig dra längsta strået.
Fredrik Andersson, huvudtränare, kommer ifrån en 5-2-seger mot HGH förra helgen och han passar på att göra, några nödvändiga, ändringar.
- Vi saknar några spelare men det göra bara att andra får chansen.  Under en säsong behöver man många spelare och därför är det bra att fler får känna på tufft motstånd.

Det är både skador, jobb och tidigt bokade semestrar som gör att "Fidde" får byta runt en del.

- Till exempel. Maja Arvehell är en duktig målvakt som kämpat med Emma Orrdal om speltid. Under året har den varit jämnt fördelad men Emma har fått stå matcherna i serien. Nu får Maja speltid och chans att visa hur duktig hon är. 

Maja Arvehell får chansen på lördag i HBK:s mål.

- HBK dam har ju mött LFK i tuffa matcher genom åren och dem har startat division 1 på ett utmärkt sätt. Alla lag behöver matcher, efter att inte ha fått spelat pga Corona-viruset,  och nu när vi får chansen att möta ett så bra lag som LFK så är det en perfekt möjlighet att se vad som funkar och inte funkar, avslutar Fredrik.