HBK åker norrut till Umeå

Det är redan dags för ny match för det blåsvarta. Denna gång väntar årets längsta bortaresa när HBK ska upp och möta nykomlingarna från Norrettan, Umeå FC.
Senast HBK var här var 2012, då vann HBK med 4-0 efter mål av bland annat Marcus Antonsson.

Västerbottningarna har, trots att det mött flera förväntade topplag hittills, skrapat ihop fem poäng och imponerat på HBK:s tränare Magnus Haglund.
- De har gjort många fina resultat hittills. De förlorade knappt mot Degerfors och spelade oavgjort mot Öster i matchen innan. Två lag som ligger i den absoluta toppen av serien. Sen har de även vunnit mot AFC Eskilstuna. Så flera fina resultat, säger Magnus om motståndet.

Samuel Kroon återvänder till Umeå Energi Arena. 

HBK, som i skrivande stund, placerar sig på en tredjeplats efter att senast slagit Norrby med 3-0 är i fin form. Framförallt har defensiven utmärkt sig och HBK:s målvakt Malkolm Nilsson Säfqvist har bara fått släppa en boll förbi sig, i premiären mot Trelleborgs FF. Därefter har det blivit fyra raka nollor och just defensiven blir viktig imorgon tror Haglund.
- Nyckeln blir att sätta försvarsspelet och inte låta Umeå spela sitt spel. Det är ett tufft lag att möta och hemma på sitt konstgräs är de mycket vassa. Det är ett spelande Umeå och får de till sitt snabba passningsspel är dem svårslagna, avslutar Magnus.