Bragetränaren: - Det är upp till oss att komma upp i nivå

Efter två inledande förluster vann IK Brage senast borta mot GAIS. Brage var ju ett tag i vintras allsvenskar innan Östersunds FK fick tillbaka sin allsvenska status. Dalalaget var på förhand en av de stora favoriterna i årets Superettan.

Inför matchen mot HBK har deras tränare Kleber Saarenpää uttalat sig på Brages hemsidan om att han vill att man ska bygga vidare på insatserna i de två senaste matcherna.
- Det gäller att fortsätta fokusera på den prestation vi ska göra i förhållande till de principer och jobb som ska läggas ner. Så länge vi gör det kommer det alltid finnas möjligheter att få ett bra resultat med sig, menar Klebér.
 
I senaste matchen mot GAIS förändrade de lite av sitt spel.
- Det var lite back to basic där vi fick slåss för poängen i slutändan. Det är alltid en skön känsla att få hålla nollan och göra det på det sättet. Kan vi sedan bygga vidare på det offensiva, så får det ta den tiden det tar, innan vi hittar tillbaka till ett flyt, menar Kleber till Brages hemsida.
 
Nu får Brage ta sig an HBK och Kleber ser motståndarna som ett starkt motstånd.
- Halmstad är ett jättebra lag. Det är upp till oss att komma upp i nivå och se om vi kan göra motståndaren dåliga.
 
Nu för tiden har alltid tränarna en bra kontroll om hur deras motståndare uppträder.
- Det är ett jättebra och gediget lag på alla positioner. Ett bra lagbygge. Rasmus (Wiedesheim-Paul) är målgöraren, men det är många runt omkring i det där laget som är med och bidrar med att bygga upp slutprodukten mål i slutändan, säger Kleber till Brages hemsida inför lördagens match.


Matchen börjar kl. 17.30 och du kan se den på Dplay.