Baffo är nöjd med inledningen

Joseph Baffo skrev på för HBK i början på mars och hade då inte spelat en enda match sedan förra våren. Innan pandemin slog till fick han göra några matcher i U21 men det var först i premiären som han fick spela i A-laget. Hans insatser hittills har givit honom en nominering som Månadens spelare i juni.
Han har nu under de inledande omgångarna bildat mittbackspar med Andreas Johansson och Baffo är nöjd med att vara tillbaka på plan.
- Det känns väldigt bra och det är ju det man har strävat efter att få komma ut på plan och spela matcher. Att få känna glädjen av det man älskar att göra. 

Baffo har svarat för fina insatser under de inledande matcher. 
- Jag tycker att min egna insats speglar sig till lagets insats som har varit mycket stabil och mycket bra. Jag tycker att vi tar steg för steg än så länge och det är det vi får sträva efter. Vi får ta en match i taget och göra det så bra som möjligt.



Efter att ha varit i Tyskland i några år så känner han inte till Brage särskilt mycket.
- Jag känner väl inte till mer än vad vi har hört på genomgångarna. Själv känner jag inte till något om Superettan-lagen, men som jag var inne på, man får ta match efter match och försöka göra allting lite bättre.

På de inledande tre matcherna har HBK bara släppt in ett mål och det borde vara ett bevis på en bra fyrbackslinje men en ödmjuk Joseph Baffo är inte självisk.
- Det är mer ett bevis på att det har gått bra för laget då det är en laginsats. Det är inte bara vi försvarare som gör försvarsspelet utan det börjar uppifrån från Rasmus och Boman som lägger ner en hel del energi.

Precis efter fredagens träning fick han besked om att han var nominerad till Månadens spelare i juni och det glädjer honom.
- Jo, absolut. Det är det alltid men tankarna går till laget och jag tycker att det är en nominering för laget, menar Baffo.

Magnus Haglund uttalar sig om Baffo:
- Han kom hit i mars och hade inte spelat match på elva månader och har tränat på och kommit väldigt starkt den sista en och halv månaden. Han har kommit igång ordentligt igen och gjort det väldigt bra.