Arbnora de Leoni avslutar karriären

Efter en kort vårsäsong är det sommaruppehåll för damerna. Med uppehållet kommer också några förändringar. Arbnora har valt att avsluta karriären.
På bilden ovan: Arbnora de Leoni i kamp med Alexandra Hellekant (då i BK Astrio, nu i HBK) från derbyt den 1 september 2017 i damernas division 3.

På spelarsidan är det Arbnora de Leoni som väljer att avsluta karriären. Arbnora har varit med i damlaget sedan starten och varit en enorm viktig del, bland annat som lagkapten, men även med hennes kvaliteter som spelare. 

Arbnora är en av de som har flest matcher genom tiderna för HBK på damsidan. Ett enormt tapp.
- Jag kommer att sakna henne som spelare. Hon har gjort stora insatser som spelare för HBK och tappet blir stort. Jag hoppas vi kan hitta någon typ av ledarroll i föreningen för att ha kvar kompetensen, säger damlagets huvudtränare Fredrik Andersson.

Arbnora kommenterar karriärsavslutet:
- Fotbollen har alltid varit en stor del av mig och fotbollen har ju på något sätt också fostrat mig. Fostrat mig till att man är ett team, att respektera varandra och varandras olikheter men också lärt mig att sätta mål och jobba för dem. Något som jag alltid har haft nytta av utanför fotbollen med skola och jobb. 

- Jag har spelat i många olika konstellationer genom åren men är enormt tacksam att ha fått vara med att starta upp och utveckla HBK:s damlag. Jag ser det som en perfekt avslutning på min karriär. Nu brinner jag för nya mål och fotbollen tar helt plötsligt för mycket tid och energi.

Arbnora de Leoni

Född 3 september 1992
Seriematcher/mål för HBK 67/27 (per 31/12-2019)
Landskamper/mål 18/2 för Albanien
Tidigare klubbar Snöstorp Nyhem FF, IS Halmia, Falkenbergs FF

Stort tack och lycka till!