Akademin i helgen

Efter ett kortare uppehåll och matcher förra helgen startar nu seriespelet för våra tre akademilag om med matcher nu i helgen.
På bilden: Robert Nordström (akademichef) i förgrunden under en match mot IF Elfsborg på Borås Arena 2018.

P19 - Kalmar FF, P19-Allsvenskan, lördag

P19 spelar höstpremiär mot Kalmar under lördagen. Kalmar gästar Halmstad Arena för andra gången i år. Det förra mötet slutade 0-1 till gästerna efter en tuff kamp trots att bollklubben reducerats till tio man redan efter halvtimmen spelad. En ny, tuff och jämn drabbning väntar sannolikt på lördag.
- Vi har tränat på bra de senaste veckorna, truppen är skadefri och vi ser fram emot att matcherna kör igång för fullt, säger assisterande tränare Daniel Kaplinski.

Tätt följt efter Kalmarmatchen väntar en U21-match mot Limhamn/Bunkeflo på måndag, DM-semifinal mot BK Astrio på tisdag och nästa seriematch på fredag mot IFK Värnamo. En intensiv vecka för P19-killarna med andra ord.

P17 - Kalmar FF, P17-Allsvenskan, lördag

P17 kommer från en mindre lyckad matchhelg men skall nu också begå "höstpremiär" mot Kalmar FF på lördag. 
- Laget fick en påminnelse om hur det kan se ut när man inte är 100% fokuserad och närvarande men nu har truppen haft tre goda träningspass i veckan där vi påmint varandra om vad som krävs för att spela i högsta divisionen i Sverige så vi räknar med att vara förberedda för match på lördag, säger tränare tillika akademichef Robert Nordström.

P16 - GAIS, P16-Allsvenskan, söndag

Efter tre omgångar är det två lag som ligger på maximala nio poäng och det är HBK samt GAIS. Därmed en tidig seriefinal som väntar P16. 
- Vi kommer från ett jättefint genrep förra helgen och då gick vi runt på många i truppen. Lite mindre trupp denna gången och vi tar med oss goda erfarenheter från match och ifrån en god träningsvecka, säger Alexander Arvidsson som är assisterane tränare i laget.