Seger i årspremiären

Med 77 dagar kvar till premiären mot GAIS i Superettan gjorde HBK under lördagen årspremiär mot Lunds BK på Skedalaheds IP.
- Det var en bra årspremiär där vi skapade många målchanser och släpper till få. Vi får lufta 21 spelare och helhetsintrycket var gott, säger Magnus Haglund.

På ett blåsigt och kyligt Skedalaheds IP försökte HBK, med hög press, skapa lägen men den kraftiga vinden påverkade passningsspelet.

I den 14:e minuten kom dock Edvin Kurtulus igenom i straffområdet och fälldes. Rasmus Wiedesheim-Paul gjorde inget misstag på den tilldömda straffen och satte bollen säkert i målvaktens högra hörn.

HBK fortsatte att styra spelet och hade några bra lägen att göra 2-0. Bland annat hade nyförvärvet Samuel Kroon ett närskott som räddades av Lunds målvakt.

Lund kom fram vid några tillfällen när HBK tappade bollen på mittfältet men Malkolm Nilsson i målet räddade.

- Jag tycker att vi hade ett kraftigt och kontrollerat spelövertag och gjorde mål på straffen. Vi visade upp ett bra, aggressivt högt försvarsspel, som vi jobbat med i veckan, och fick bra bett, kommenterar Magnus om första halvlek.

Inför andra halvlek gjorde HBK sex byten och fortsatte med det höga försvarsspelet och med ett antal fina kombinationer på kanterna skapade klubben några hörnor under första kvarten.

Efter drygt en kvart av andra halvlek så kvitterade Lund till 1-1 efter en fin svepande cross som friställde Victor Wernersson och placerade in bollen hårt vid Malte Påhlssons första stolpe.

HBK reagerade på målet genom att öka trycket mot Lunds mål och skapade ett antal fina skott.  Målvakten gjorde bra räddningar på skott från Svedberg och Boakye.

Alexander Johansson kunde göra 2-1 efter genombrott i straffområdet och Oliver Hintsa satte 3-1 i slutminuterna efter en fin omställning.

- Vi gjorde sex byten i paus och ytterligare fyra under andra halvlek och jag tycker att vi dominerade allt mer. Vi orkade hålla uppe ett tempo som Lund inte hanterade. Som helhet är jag nöjd. Det var ändå nionde passet den här vecka, avslutar en glad Magnus Haglund.

Nästa träningsmatch är nästa lördag, den 25/1 kl 12:00, på Parken i Köpenhamn mot FC Köpenhamn.

Halmstads BK - Lunds BK 3 - 1 (1 - 0)
Malkolm Nilsson (46) - Edvin Kurtulus (80), Andreas Johansson, Alexander Berntsson (46), Andreas Bengtsson (46) - Thomas Boakye (72), Dusan Djuric (46), Jonathan Svedberg (80), Samuel Kroon (72) - Sadat Karim (46), Rasmus Wiedesheim-Paul (46)