Seger för futsal mot Vara

Äntligen seger! Så kände huvudtränaren Per Lunnebjer efter matchen mot Vara.
På bilden, HBK:s målskyttar, från vänster: Jahnaga Karimi, Theodor Svedberg, Jakob Adolfsson, Anton Westin

HBK inledde matchen bäst och kunde ta ledningen redan i den andra minuten genom Theodor Svedberg. Två minuter senare utökade Anton Westin till 2-0. Säsongens första mål för både Svedberg och Westin!

Glädjen varade dock inte länge då Vara reducerade till 2-1 minuten senare efter en fast situation.

HBK fortsatte dock att styra spelet och skapade flertalet heta målchanser utan att lyckas öka ledningen. Istället kvitterade Vara efter en omställning och kunde också ta ledningen. Återigen efter en fast situation.

Spelet jämnades dock ut innan pausen och Jakob Adolfsson kunde kvittera till 3-3.

HBK öppnade inte halvlek nummer två på Pers önskvärda sätt och Vara kunde ta ledningen igen till 3-4 på ett hårt skott utifrån.

Hemmalaget vägrade dock att ge sig och i den 35:e minuten kvitterade Jahnaga Karimi och gick för seger. Klubben skapade flertalet heta målchanser och tack vare en fin individuell prestation av Jakob Adolfsson gav HBK ledningen.

Vara tog ut målvakten och spelade jokerspel de sista minuterna men HBK kämpade heroiskt och kunde plocka de tre poängen i lördagens match.

HBK Futsal - Vara 4 - 3 (3 - 3)
Daniel Lindell - Theodor Svedberg, Romario Hulea, Henrik Andersson, Jakob Adolfsson, Robert Lundström, Jahnaga Karimi, Anton Westin, Alexander Tolic, Saleh Mustafa.

Målskyttar: Jakob Adolfsson 2, Theodor Svedberg, Jahnaga Karimi, Anton Westin