Profilen: Viktor Ljung

Efter fyra säsonger i andra klubbar är nu Viktor Ljung tillbaka i sitt gamla omklädningsrum där han trivs. Vi har ställt elva frågor till honom.
Nu är du tillbaka i fadershuset. Vad minns du bäst från din första sejour i HBK?

- Båda kvalvinsterna mot Sundsvall samt året 2014 då vi gjorde en riktigt bra höst i Allsvenskan, där vi hade sju raka borta vinster, sex i allsvenskan och en i cupen.


Vilken tränare hittills har betytt mest för dig?

- Jag skulle nog säga Reine Almqvist, då jag fick en bra utveckling när han var här tillsammans med Jens. Sen även Jonas Thern, som jag hade förra året. Han bidrog mycket till att jag fick tillbaka glädjen till fotbollen efter en del skador.


Efterfotbollskarriären, vad gör du då?

- Jag har nyligen utbildat mig till personlig tränare, så mycket möjligt att jag jobbar med något sådant eller kanske fotbollstränare som jag har lite tankar på också.


Efter en förlust, hur är du då?

- Direkt efter är jag ganska irriterad, men jag försöker lära mig att släppa det så fort som möjligt, och i stället försöker se fram emot nästa träning och match.


Fyra år utanför HBK. Hur var de fyra åren?

- Inte alls som jag hade tänkt mig. Jag skadade korsbandet i den första allsvenska matchen med HIF och var borta över ett år. Därefter har jag haft en del lårproblem som jag har jobbat väldigt hårt med för att stärka upp. Förra året var dock ett roligt och bra år med Värnamo, där jag spelade majoriteten av alla matcherna och blev framröstad till årets Värnamospelare i herrlaget.


Vad hoppas du att det kommer på en löpsedel under året?

- HBK tillbaks i Allsvenskan.


Vad gör du en ledig dag?

- Jag jobbar en del på träningskompaniet. Kommer nog bli en del fiske i år också, förhoppningsvis med några från laget. Tot och Malte fiskar en del har jag förstått.


Vilket är ditt favoritresmål?

- Väljer nog Dubai, en sjukt häftig stad som de byggt upp på några år. Där finns mycket att se och göra, men man har även möjlighet att ta det lugnt på stranden.


Hur var det att spela och bo i Norge?

- Spelmässigt är nog OBOS-ligan ganska lik Superettan skulle jag säga. Jag bodde i en liten by som heter Levanger, ca 45 minuter från Trondheim och en timme från Åre. Norge har sjukt fin natur och bra möjligheter till fiske, så för mig som gillar att fiska på fritiden var det riktigt härligt.


Vem är du i gruppen?

- Jag har aldrig varit den som tar jättemycket plats och ska höras mest i omklädningsrummet. Det försöker jag ta med mig ut på planen i stället.


Hur känns försäsongsträningen jämfört med de tidigare du har gjort?

- Vi har haft många tuffa pass nu i starten, både fotboll och styrketräning. Senast jag hade en liknande försäsong var när Magnus Hellström var fystränare för oss i HBK. Jag gillar det verkligen, känns som man bygger en bra grund inför säsongen. De senaste åren har varit långt ifrån detta.