Profilen: Robin Östlind

Ett av HBK:s nyförvärv den här säsongen är Robin Östlind. Lär dig känna honom bättre efter att vi har ställt elva frågor till honom. 
Robin, som i mars fyller 30 år, kommer närmast från Falkenbergs FF, men har varit runt en del sedan han började hemma i Alingsås IF. Som ung blev det allsvenskt debut i Kalmar FF, där han gick i A-truppen under guldåret 2008. Senare blev det spel i IFK Luleå, IFK Mariehamn, Oskarshamns AIK och Östers IF innan de två åren i Falkenbergs FF.

Vilken är din bästa fotbollsupplevelse?
- Jag har varit med om några uppflyttningar och jag rankar nog mitt första år i Falkenbergs FF (2017) högst. Dels för att vi gick upp i Allsvenskan men även för att jag hade en lyckad säsong där jag gjorde många mål.

Ett av dessa målen kom när FFF vann mot HBK med 1-0. Hur var känslan att göra mål på din gamle lagkamrat (från Östers IF) Malkolm Nilsson?
- Då var den fantastisk. Det blev ett inspel och där jag träffade bollen helt fel, vilket gjorde att det ställde "Malle" totalt. Det är alltid kul att göra mål på de man känner.

Vad är tråkigast med träningar?
- Svårt att säga, det är från dag till dag. Vädret påverkar en hel del, även om jag inte själv kan påverka det. Det är inte så kul när det blåser och regnar.

Vad är din bästa fotbollsegenskap?
- Det är min snabbhet som kan ta mig fram i djupled, samt att jag är hyfsat målfarlig när jag kommer i läge. Det har blivit bättre de senaste åren.

Vad gör du efter din fotbollskarriär?
- Ska jag vara ärlig så vet jag faktiskt inte. För mig har det alltid varit fotboll som gällt sen jag började och i princip har jag gjort allt annat därefter. Jag är född in i en fotbollsfamilj och det har påverkat mig. Men åren har kommit i kapp och tankarna finns givetvis där vad man ska syssla med efteråt.

Vad vill du att det ska stå på en löpsedel i år?
- HBK tillbaka till Allsvenskan!

Vad gör du en ledig dag?
- Då är jag hemma med mina två barn, Liam 5 år och Isabell 3 år. Vi gör allt möjligt, det blir lekplatser och badhus. När man var yngre tänkte man på fotboll 24/7 men när man är med dem släpper man fotbollen, då är allt annat oviktigt.

Vem är du i en gruppen?
- Jag tar inte så mycket plats, glider lite med, men ute på plan är det en helt annan sak.

Du har bott på Åland i 2,5 år, hann du lära dig någon finska?
- Inte ett ord. Det var bestämt att jag skulle vara där ett halvår, sen åkte jag dit för att förhandla och hade bestämt mig för att tacka nej. Men i den vevan träffade jag min fru som bodde där, så jag blev kvar. Det är väldigt speciellt att bo på Åland, framför allt under vinterhalvåret. Då är det kanske inte mer än 8 000 personer som finns inne i Mariehamn.

Vad kommer du ihåg från när du deltog i HBK:s turnering "Laxacupen"?
- Jag tror att vi (Alingsås IF) vann den och att jag fick något pris. Det var en fantastisk tid när man var ungdomspelare. Vi spelade väldigt mycket cuper, framför allt under inomhusperioden när vi flängde och far över hela Sverige.

HBK 2020 - om du får gissa?
- Jag tror att vi har något riktigt bra på gång. Nu har jag bara varit här i någon vecka men jag känner att det är riktigt bra fart på träningarna, bra kvalité. Förra säsongen avslutades starkt och det är en fingervisning på hur det ser ut.

----------
ROBIN ÖSTLIND
Född
14 mars 1990
Från Falkenbergs FF 2020
Tidigare klubbar Alingsås IF, Kalmar FF, IFK Luleå, IFK Mariehamn, Oskarshamns AIK, Östers IF, Falkenbergs FF
Allsvenska matcher/mål 20/3
Superettan matcher/mål 27/9
Landskamper 4 J