Två veckor snart avklarade för damlaget

Fredrik Andersson, ny huvudtränare i HBK dam, har nu avklarat årets sex första träningspass och är glad över vad han har sett.
- Känslan är väldigt god. Det finns en enorm energi i gruppen och alla kämpar åt samma håll.

Fem fotbollspass och ett pass på gymmet på Örjans Vall gör att Fredrik känner sig positiv över läget där fokus legat på grunderna i försvarsspel tillsammans med tuff, fysisk belastning.

- Vi ligger något före planeringen beroende på att truppen skött sin träning väl under uppehållet. Träningen är hårdare än vad dem flesta varit med om innan. Den hårda träningen gör att vi behöver hålla koll på deras belastning. Kroppen behöver vila när vi tränar så hårt. Vi gör det bästa vi kan för att dem ska få vara hela och friska. 

Truppen har en del förändringar med både externa nyförvärv och egna talanger från föreningens F16-lag. 

- Vi har ett nära samarbete med dem underifrån där antingen jag eller Emma Silvandersson (ass. tränare) är med på vissa träningar. Det är en ambitiös grupp med många talangfulla spelare där säkert någon kan få prova på spel i div 1 under året. Dessutom är vårt nyförvärv Tyra Brorsson med som resurs på ledarsidan i det laget.

- Nyförvärven ser bra ut i träning och bidrar med sin erfarenhet, där alla kommer från division 1-fotboll. Det var ett medvetet val när vi rekryterade dessa. 

Första matchen för damlaget är den 12 februari borta mot Lilla Träslövs FF. Tre dagar senare, 15/2 kl 12:00, kommer IF Böljan på besök till Halmstad.