Herrarna segrade

På tisdagskvällen spelade HBK:s herrar årets tredje träningsmatch. Motståndare var Hallandskollegan Tvååkers IF och klubben segrade med 2-1.
Tvååkers IF kom på sjätte plats i division 1 södra 2019 och kommer även vara motståndare i Svenska Cupen lördagen den 7 mars i Halmstad.

- Jag tycker det är en match där vi blandar där vi har goda perioder varvat med sämre, säger Magnus Haglund efter matchen.

Under första halvlek hade HBK ett stort bollinnehav utan att skapa många heta målchanser. Tvååker försvarade sig på ett bra sätt och var inte ofarliga i sina omställningar.

HBK kom ofta fram på högerkanten och i den 14:e minuten kom bollen in till Mikael Boman i straffområdet men han fick inte riktigt ordning på fötterna för att "måla".

I den 28:e minuten kom Tvååkers bästa chans i första halvlek efter slarv i HBK-försvaret. Malte Påhlsson fick visa upp sitt register och göra en fin räddning.

Några minuter senare kom HBK, ånyo, fram på högerkanten och bollen hittade till slut till Dusan Djuric som på ett tillbakasläpp smekte till bollen. Bollen flög fint in i målvaktens högra hörn. Efter det vackra målet ökade HBK trycket utan att få till de riktigt heta målchanserna.

- I första halvlek har vi mycket uppställt spel och inledningsvis hade vi lite för många tillslag på bollen och hittade inte tajmning i anfallsspelet som vi vill ha. Det blev bättre efter hand tycker jag, summerade Magnus.

Bollklubben gjorde tre byten i paus och matchbilden var densamma. HBK hade mycket boll och Tvååker försvarade sig väl. I 48:e minuten var Samuel Kroon nära att utöka men bollen gick utanför. Samuel Kroon fick dock göra sitt första mål i HBK-tröjan den här kvällen om än med hjälp av motståndare. Hans skott ändrade riktning och ställde målvakten. 2-0 efter 67 minuters spel.

Även i andra halvlek fick Malte Påhlsson i hemmamålet visa upp sitt register med en fin räddning i den 69:e minuten. Dock kunde han tyvärr inte göra något på Jacob Adolfsson placerade skott från straffområdeslinjen strax innan slutsignal. 2-1 till HBK.

- I andra började vi bra innan det blev lite för mycket böljande för att jag ska vara nöjd med andra halvlek, avslutar Magnus.

Halmstads BK - Tvååkers IF 2-1 (1-0)

Malte Påhlsson - Viktor Ljung, Andreas Johansson (46), Gabriel Wallentin (46), Andreas Bengtsson (74) - Samuel Kroon (74), Joel Allansson (46), Dusan Djuric (70), Robin Östlind (74) - Mikael Boman (66), Sadat Karim

Ersättare: Malkolm Nilsson Säfqvist, Edvin Kurtulus (46), Alexander Berntsson (46), Thomas Boakye (74), Jonathan Svedberg (46), Rasmus Wiedesheim-Paul, Alexander Johansson (66), Oliver Hintsa (74), Andreas Hadenius (70), Isac Harrysson (74)

Mål: 1-0 (32) Dusan Djuric, 2-0 (67) Samuel Kroon, 2-1 (90) Jacob Adolfsson