HBK:are i landslaget

Säsongen hinner knappt börja förrän fyra HBK:are åker med sina landslag på läger. Anmärkningsvärt är att två bröder, Erik och Albin Ahlstrand, är med dem som åker till landslagens vintercamp på Cypern.
- Det känns häftigt att brorsan är med på samma läger, säger Erik som är uttagen i U20/00-landslaget och får ett instämmande av Albin.
- Det ska bli riktigt roligt, både att spela i landslaget och att brorsan är med på trippen, säger Albin.

STOREBROR ERIK (FÖDD 2001) debuterade som bekant i HBK under 2019 och ser fram emot årets säsong.
- Jag ska försöka ta en startplats i år igen, och helst på det centrala mittfältet. Ska bli spännande och jag är förberedd.

FÖR LILLEBROR ALBIN (FÖDD 2004) blev det under förra året landslagsdebut i P15-landslaget och han har nu blivit uppflyttad till U17 i HBK.
- Jag är hundra procent taggad inför säsongen och ska försöka slå mig in i startelvan, hoppas Albin, som tycker att Erik betytt mycket för honom under ungdomsåren.
- Vi har spelat mycket fotboll mot varandra genom åren och det har utvecklat mig. Jag brukar se hans matcher och försöker ta efter.

Erik Ahlstrand tycker om Albins spelstil.
- Albin är en riktigt teknisk spelare, som är väldigt duktig på att flytta och driva boll. Hemma har vi alltid spelat med och mot varandra i trädgården. Vi har pushat varandra och det har betytt mycket.

Lägret nere på Cypern är under tiden 10-17 januari.

YTTERLIGARE TVÅ BOLLKLUBBARE är med på resan till Cypern. I P18/02-landslaget återfinns Taulant Peci medan Albin Ahlstrand i P16/04-landslaget får sällskap av Albin Binnefors.

Noterbart är att Isac Larsson lämnat återbud till U20. I samma trupp återfinns de tidigare HBK-fostrade Simon Andersson, Brentford FC och Taylor Silverholt, Mjällby AIF.

GENOM HISTORIEN har ytterligare tre brödrapar från HBK spelat i de svenska landslagen:
Ajsel och Emir Kujovic
Roger och Stefan Lindqvist
Oliver och Taylor Silverholt