0
Avbytare
Avbytare

Förlust mot FCK

På ett soligt Parken i Köpenhamn spelade HBK under lördagen sin andra träningsmatch 2020. Europa League-laget FC Köpenhamn vann matchen med 2-0.
På bilden: HBK-produkten Kalle Johnsson, numera FCK, och vår lagkapten Andreas Johansson.

HBK mötte ett bollskickligt, dansk lag och försökte med ett högt presspel störa danskarna. Det var en svårspelad och ojämn gräsplan som ibland ställde till det för spelarna.

Under första halvlek skapade HBK några bra avslutslägen och bland annat hade Alexander Berntsson en bra nick efter en hörna, som målvakten räddade.

HBK fortsatte med att sätta en hög press men ett bollskickligt FCK spelade sig ofta ur situationerna. FCK var duktiga på långa crossbollar och i den 14:e minuten kom bollen till högerkanten och Karlo Bartolec. Han spelade in bollen i straffområdet och Victor Fischer gjorde inget misstag, 1-0.

- En väldigt bra och lärorik match för oss. Vi gjorde det bra under långa stunder och vi står upp och behåller vår organisation bra under hela matchen. Vi släppte till ganska få chanser i spelet och skapade 5-6 bra möjligheter själva, säger Magnus Haglund.

Edvin Kurtulus hade ett farlig skott tätt utanför stolpen i samband med en farlig frispark.

HBK skapade några hörnor och några skott på mål i andra halvlek och med lite flyt kunde kanske blivit något. Till andra halvlek bytte FCK hela elvan och in kom förre HBK-målvakten Kalle Johnsson (se bild överst) och även två andra svenskar, Pierre Bengtsson och Sotirios Papagiannopoulos.

- Det är en stark kollektiv insats och bra för det unga spelarna att få referenser till vad som krävs på FCK:s nivå, säger Magnus Haglund.

Danskarna ökade allt eftersom trycket i andra halvlek och fick med sig ett par hörnor. På en av hörnorna nickade Jens Stage i underkanten av ribban men inget mål. På nästa hörna fick Jens Stage bättre träff och kunde utöka ledningen till 2-0.

- Vi möter så klart ett mycket bra lag och de ska ju ut i Europa League och är Skandinaviens största och bästa klubb. Jag är också nöjd med att vi orkar med fysiskt under hela matchen. FCK bytte ju lag efter första halvlek, avslutar Magnus Haglund.

FC Köpenhamn - Halmstads BK 2-0 (1-0)

Malkolm Nilsson Säfqvist - Edvin Kurtulus (64), Andreas Johansson, Alexander Berntsson, Andreas Bengtsson - Thomas Boakye, Joel Allansson, Jonathan Svedberg (72), Samuel Kroon (64) - Mikael Boman (64), Rasmus Wiedesheim-Paul (56)

Ersättare: Malte Påhlsson, Gabriel Wallentin, Viktor Ljung (64), Dusan Djuric, Sadat Karim (64), Alexander Johansson (64), Oliver Hintsa, Isac Harrysson, Andreas Hadenius (72), Robin Östlind (64)

1-0 (14) Victor Fischer

2-0 (76) Jens Stage