Förlust för Futsal

Trots en bra inledning med 2-0 redan i första minuten blev det inga poäng för Futsallaget i dag när de mötte Geesguud UF. Till slut blev det förlust med 3-7.
HBK fick en smakstart och kunde ta ledningen redan efter nio sekunder genom Jakob Adolfsson. I samma utökar HBK till 2-0 genom Samuel Bentil. 2-0 efter 52 sekunder.

Geesguud växer sakta men säkert in i matchen och kan både reducera och kvittera innan Samuel Bentil kan göra sitt andra mål i matchen efter en fin genomskärare från Theodor Svedberg.

3-2 står sig halvleken ut.

HBK börjar andra halvleken bra och har flera chanser att utöka ledningen men ineffektiviteten från säsongen hänger kvar. I stället för ett rättvist ledningsmål kan Geesguud kontra in 3-3 efter en misslyckad HBK-hörna. Efter detta blir HBK lite ängsligare och Geesguud kan göra 3-4 där skottet oturligt styrs in via två HBK-spelare.

Med tre minuter kvar väljer HBK att plocka ut målvakten (jokerspel) och lyckas skaka fram ett par heta chanser. Men i stället för kvittering kan Geesguud sno åt sig bollen och göra mål i öppen kasse. HBK fortsätter med jokerspel men lyckas inte utan det blir ytterligare ett baklängesmål i öppet mål.

Matchen blir där körd och Geesguud kan kontra in ytterligare ett mål i slutminuten.
- Egentligen gör vi en rätt bra prestation men vi blir straffade av vår oförmåga att göra mål och att vi slarvar när vi får våra omställningsmöjligheter, anser Per Lunnebjer, tränare i HBK-laget.

HBK Futsal - Geesguud UF  3 - 7
Daniel Lindell, Theodor Svedberg, Marc Brandin, Reza Mirzai, Jakob Adolfsson, Samuel Bentil, Saleh Mustafa, Robert Lundström, Alexander Tolic, Henrik Andersson, Janagha Karimi, Hamil Salimi, Tobias Andreasson, Esmail Mercheltani.
Mål: Samuel Bentil 2, Jakob Adolfsson.