Profilen: Oliver Hintsa

En egen produkt som har gått den långa vägen genom HBK:s ungdomsverksamhet och som i augusti fick A-kontrakt. Det blev inga inhopp under förra året men han fick vara avbytare i bortamatchen mot Västerås SK när det blev vinst med 3-2.
Vi har träffat Oliver Hintsa, som nyligen fyllde 19 år, och ställt elva frågor till honom.

Hur går det att kombinera skola (tredje året på gymnasiet) med fotboll?
- Jag tycker det går bra faktiskt då jag får bra hjälp av skolan som tar hänsyn till att jag spelar fotboll och tränar väldigt ofta. Det blir mycket egetarbete hemma men där får jag bra hjälp av både klasskamrater och lärare. De ger mig uppgifter så jag klarar kursen, jag kanske inte alltid får de svåraste uppgifterna.

Vad brukar du lyssna på för musik?
- Det kan vara allt möjligt, men min favorit är nog Ed Sheeran. Jag gillar han.

Många av dina gamla lagkamrater från P01-gruppen finns i A-truppen. Vad tycker du om det?
- Det är otroligt kul. Vi var ett fantastiskt lag individuellt och hade en bra lagsammanhållning. Jag tycker att man såg rätt så tidigt att vi är rätt många bra i kullen, tyvärr missade jag finalen i Gothia Cup (P12) då jag var skadad. Så vi har allt varit en riktigt lovande grupp men jag trodde inte att det skulle vara så här många till slut men bara kul.

Vilket lag håller du på och varför?
- Hela min familj håller på Arsenal men det gör inte jag, utan jag gillar Chelsea. Det är väl lite rivalitet, jag gillade att gå emot familjen när jag var lite mindre och så blev det Chelsea.

Vilka är dina bästa egenskaper som fotbollsspelare?
- Jag är en snabb, teknisk ytter- och anfallare. Jag gör rätt så mycket poäng och har en bra spelförståelse.

Vad förväntar du dig av årets säsong för egen del?
- Jag skulle vilja få några inhopp i Superettan, det är väl mitt mål, men också kanske få någon start.

Vilken är din favoritmåltid?
- Jag gillar väldigt mycket spagetti och köttfärssås, det brukar mamma göra hemma. Brorsan gillar det inte lika mycket så det blir lite mer sällan.

Vad har du för framtidsdrömmar inom fotbollen?
- Att kunna försörja mig på fotbollen, samtidigt vill jag spela i de stora lagen. Men för det första vill jag hjälpa HBK, det får gå i rätt ordning.

Vad tittar du på när du är hemma?
- Det är bara fotboll hemma, det är inte mycket annat. Jag, brorsan, pappa och mamma blir tyvärr indragen i det.

Hur har din kropp reagerat på försäsongsträningen?
- Förvånansvärt bra, faktiskt. När jag fick träningsschemat så blev jag lite chockad, det är väldigt mycket och jag har aldrig varit med om detta tidigare. Kroppen har känts bra och jag är nöjd hittills, jag gillar att det sätts press på oss att vi måste jobba hårt.

Vad gör du helst en ledig dag?
- Jag tillbringar den helst med familj eller vänner, och jag tar det helst lugnt. Vi tränar så pass ofta att man verkligen får vila.