P19 besegrade Östers IF

På ett blåsigt, regnigt och stundtals hagelstormigt Värendsvallen stod HBK P19 emot vädrets makter och kunde köra hem med tre poäng.

P19 inledde med högsta fart och tog från första stund kontroll på matchen. Trots flertalet målchanser dröjde ledningsmålet till den 39:e minuten då Mohammad Alshalkadi avlossade vänsterkanonen upp i krysset från strax utanför straffområdet. Otagbart, rättvist och 1-0 ledning i halvtid.

Andra halvlek fortsatte HBK vara det bättre laget och kunde på kort tid göra både 2-0 och 3-0 på ett elegant vis innan timmen var spelad.  En hagelstorm gav ett uppehåll i matchen och då matchen återupptogs hade Bollklubbens stormande också kommit av sig en aning.

- Slutresultatet 3-0 med bud på mera får ses som klart godkänt. Inställningen till uppgiften och det fokus killarna hade får guldstjärna, säger Johan Bergström och fortsätter:

- Tillsammans med att vi hela tiden tagit steg i vårt spel och tydligt visar det i den här matchen, gjorde att kylan blev till värme även en dag som denna.

Östers IF - HBK P19 0-3 (0-1)

Målen: 0-1 (39) Mohammad Alshalkadi (Jonathan Wadesten). 0-2 (58) Nils Strandahl (Oscar Murro). 0-3 (61) Jonathan Wadensten (Oscar Murro).

Startelvan: ZackariasNilsson - Filip Larsson (75), Eric Svensson, Viktor Håkansson, Charlie Dagård -Johan Gudmundsson (75), Nils Thelander, Melvin Sjöland (55), Albin Branting (55) - Mohammad Alshalkadi, Jonathan Wadensten.

Avbytare: Nils Strandahl (55), Oscar Murro (55), Benjamin Lidh (75), Eric Wiberg (75), Taulant Peci, Lucas Bresmar.