P16 mot Häcken

I en spännande batalj med mycket dueller, fin fotboll och fint vårväder blev det en bra fingervisning för P16 vad man behöver arbeta på.
På bilden: HBK:s högerback Emil Annerhult
Foton: Louise Dock

En repris på semifinalen i förra årets Gothia SEF Trophy, där akademierna ställs mot varandra i turneringsspel, väntade på Halmstad Arena idag. Hemmalaget ville ha revansch mot BK Häcken sedan semifinalförlusten i juli.

Då, i somras, tog HBK ledningen tidigt i matchen men idag tog Häcken ledningen efter 3 minuters spel efter ett fint inspel från kant. Hemmalaget hade problem att spela ur Häckens press och precis på ett sådant misstag gjorde Häcken 2-0 efter 23 spelade minuter.

- Vi blev nervösa för deras press men om vi är noggranna, förberedda och hjälper våra lagkamrater med boll så är vi skickliga för att spela förbi pressen, säger Alexander Arvidsson, assisterande tränare.

Ungefär direkt efter målet började det att stämma och reduceringen kom efter 31 minuter genom Albin Binnefors. Kvitteringen kom efter 35 minuter signerad Lorent Mehmeti efter fin framspelning av Elliot Hintsa. Båda efter speluppbyggnad hemifrån målvakt och hela vägen fram.

Vändningen blev total innan paus då Albin Binnefors själv vann bollen i 37:e minuten och löpte sig fri och gjorde inga misstag fri med målvakt.

Fotobeskrivning: Måljubel vid ett av HBK:s mål.

- Första halvan av första halvlek krigade vi väl och stod upp bra men lyckades inte med vår speluppbyggnad. När lugnet och tryggheten kom så spelade vi väldigt bra andra halvan av första, summerar Tobias Dock.

HBK ville fortsätta med förbättringen av spelet från första men föll in i problemen igen, delvis pga Häckens aggressiva press och att man själva inte gjorde det tillräckligt bra.

47:e minuten: Slarv vid igångsättning nedifrån och bollförlust i eget straffområde. 3-3.
65:e minuten: Slarv vid speluppbyggnad i eget straffområdet. 3-4.

- Det är svårt att spela upp hela vägen men något som vi vill att pojkarna ska göra. Att det blir fel ibland får vi köpa och lära oss utav så dem blir skickligare som färdiga spelare, säger Joakim Sandberg i tränarteamet.

HBK stack upp men andra halvlek var Häcken det bättre laget. Häcken gjorde 3-5 på en fin frispark (79) som skruvades över muren och in i mål. Vackert!

- Vi faller mot ett av Sveriges bästa 16-årslag och gör många saker bra ändå. Vi får, som Joakim säger, fortsätta utveckla våra killar i fortsättningen, säger Morgan Ljungkvist, huvudtränare.

Halmstads BK - BK Häcken, P16 Ligacup, 3-5 (3-2)

Alexander Nielsen - Emil Annerhult (85), Viktor Dahlin (85), Wilmer Hesselgren (85), Kalle Jatta Henriksson (55) - Enis Krasniqi (65), Besnik Callaku, Albin Ahlstrand, Lorent Mehmeti (65) - Elliot Hintsa, Albin Binnefors

Avbytare: Valon Asllani, Kristian Misic (55), Egon Kurtulus (65), Hugo Eliasson (65), Axel Persson (85), David Neinhardt (85), Axel Abrahamsson (85).

Mål: 0-1 (3), 0-2 (23), 1-2 (31) Albin Binnefors (Lorent Mehmeti), 2-2 (35) Lorent Mehmeti (Elliot Hintsa), 3-2 (37) Albin Binnefors, 3-3 (47), 3-4 (65), 3-5 (79)