Olympisk mästare och världsmästare på besök

Han var med om Sveriges första OS-guld i ishockey 1994 och han är även trefaldig världsmästare. På onsdagen besökte han HBK.
Jonas Bergqvist har en strålande hockeykarriär bakom sig med 272 landskamper och 575 matcher i Leksands IF. Han har dessutom hunnit med att spela för Calgary i NHL, Mannheimer i Tyskland och Feldkirch i Österrike.

Hans enastående hockeykarriär har han tagit med sig in i det civila livet där han varit i flera olika branscher. Direkt efter hockeyn blev han VD i Leksands IF. Därefter har han arbetat för LRF Konsult, innan han genom jobbet på AJ Produkter flyttade till Halmstad. Sedan drygt fem år är han verksam inom Swedbank.

När han på onsdagen var med på ett frukostmöte med aktieägarna i Blå och spelartruppen berättade han om sitt liv. Han berättade om fem punkter som dåvarande förbundskapten Curt Lundmark och laget tog fram inför OS 1994, och dessa har han tagit med sig även i sina civila jobb som chef.

Punkterna var:
- bry sig om varandra
- ställa upp för varandra
- vara positiva
- vara förberedd
- vara målmedveten

Han gav också ett råd till dagens spelare i HBK:
- I dag är det inte lätt att studera och arbeta vid sidan om, men det är viktigt att vara nyfiken och skapa kontakter. Varje gång jag blev utsedd till matchens lirare skickade jag ett handskrivet vykort om hur mycket priset betydde för mig. På det sättet fick jag en lättare ingång, menade Jonas Bergqvist, under ett mycket uppskattat besök på onsdagen.